– Nå klarer de kanskje å fylle Ullevaal, men det er jo fordi vi kommer

Rosenborg-gutta tar æren for mye av interessen, mens Kjetil Rekdal gleder seg til et fullsatt Ullevaal. 

Oslo (TV 2): Fredag formiddag var det solgt 22.000 billetter til kampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal Stadion lørdag.

– Vi har ikke hatt en slik interesse siden 2008, så dette er veldig moro, sier Frode Veie, butikksjef i Vålerengasjappa.

– Endelig skal vi spille for mye folk i Oslo igjen. Sånn sett blir det viktig å vise seg frem på en fin måte for at folk skal få lyst til å komme tilbake for å se oss, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Billettene har blitt solgt jevnt og trutt den siste uka, og Rekdal selv har fulgt godt med på utviklingen.

– Han er jo lidenskapelig opptatt av at ting skal gå bra og krever 10-15 oppdateringer om dagen. Hvis det går for lang tid mellom oppdateringene, så ringer han og spør, ler butikksjef Veie.

Se reportasje øverst!

– Hovedstaden trenger et topplag

Men interessen for hovedstadsklubben har vært lav de siste årene. Rosenborg-legende Nils Arne Eggen mener oslofolket mangler identitet.

– Det er ikke mange av de som bor i Oslo, som er født der eller har røtter fra hovedstaden, sier han.

– Hovedstaden trenger et topplag, og det er helt atypisk for Norge de siste årene at hovedstaden bare har et lag.

 Rekdal mener prestasjonene fra laget må opp for at folket skal få opp igjen interessen.

– Vi som jobber i Vålerenga er ikke fornøyd med situasjonen, og vi ønsker at Vålerenga skal være en klubb som Oslo by støtter opp under.

Trønderne fyller Ullevaal

I Trondheim har interessen vært av et helt annet slag. Lerkendal har vært godt fylt opp til nesten hver eneste hjemmekamp, og trønderne gleder seg til et fullsatt Ullevaal.

– Nå klarer de jo kanskje å fylle stadion, men det er jo fordi vi kommer på besøk, sier Alexander Søderlund. 

– Et sted som Oslo med så mye folk bør jo kunne fylle en sånn stadion. Det er synd for dem, men når vi kommer så ordner vi det. Jeg både tror og håper at de fleste kommer til Ullevaal fordi det vi som spiller, smiler Ole Kristian Selnæs.