Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Tippeliga-manager: Landslags-debutanten blir kaptein

Mini, Ole Martin og Freddy har endelig våknet. Sist runde endte jeg sist av oss i «Ekspertligaen» med mine 72 poeng. En slik poengsum er jo egentlig veldig bra, og jeg er nå på 72. plass sammenlagt av alle lagene i Tippeliga-manager. Det er respektabelt! Ole Martin traff endelig med kapteinsvalget sitt med Moi i sist runde. Det ga 34 poeng, og det var helt avgjørende for at «Svabergskameratene» skal henge med.

Jublende Freddy
Stemningen er stor i studio når det kommer mål hvis én eller flere av ekspertene har målscoreren på laget sitt. Freddy var selvfølgelig glad da hans kjære Vålerenga slo Viking sist runde, men det som gjorde han aller mest glad var at han hadde Grindheim på laget sitt, «Freddyboys». Grindheim avgjorde kampen, noe som ga 13 poeng!

Stabæk er rundens største favoritt og det tar jeg konsekvensene av. Hver enkelt spiller får jo 3 poeng hvis laget vinner, og det er på mange måter de enkleste poengene å dra med seg fra hver runde. Min klare strategi er å ha spillere fra de lagene som er størst favoritter i hver enkelt runde. Derfor er laget mitt preget av spillere fra Rosenborg og Molde.

Diomande blir kaptein
Rundens største favoritt er altså Stabæk, og dermed finner jeg plass til Grossman, Meling og Diomande på ukens lag. Stabæk er det laget som har imponert mest til nå, og hjemme mot Bodø/Glimt kommer de til å vinne. Det var forventet at Stabæk ville slite veldig før sesongen, og dermed er prisen på disse spillerne veldig lav i forhold til spillerne på lagene rundt Stabæk på tabellen.

Ukens overganger:

  • Diomande inn - Diedhiou ut
    Diomande er for øyeblikket Tippeligaens beste spiss. Koster bare 7,0 millioner, og er en kjempesignering til en slik pris. Jeg angrer på at jeg ikke har hatt ham inne på laget før! Hjemme mot Bodø/Glimt kommer han til å komme til sjanser, og skal han spille seg enda nærmere en startplass for Norge må han levere varene her. Er ukens kaptein.

  • Rossbach inn - Origi ut
    Odd har vært en stor skuffelse til nå i år, mens Rossbach har vært solid. Jeg tror det er gode muligheter for seier og null baklengs i bortekampen mot Sandefjord. Han koster også bare 4.5 millioner og det er alt for billig for en keeper som Rossbach. Origi har vært og er solid om dagen men skal ut i en tøff kamp mot Viking, hvor jeg forventer at Viking får med seg poeng.

  • Samuelsen inn - Badou ut
    Badou er en av mine favorittspillere i ligaen, men han spiller rett og slett på et for dårlig lag. Sterk seier sist, men nå skal de ut i tøff bortekamp mot Stabæk, mens Odd har en bortekamp mot Sandefjord hvor jeg tror de får med seg en seier.

Ukens lag:
Rossbach - Linnes, Ruud, Meling, Flo - Jensen, Grossman, Zahid - Søderlund, Diomande(C), Kamara.