Nå skal den unike Opelen selges på auksjon

Og det skjer uten noen minstepris.

Den godt voksne Kadetten har unikt lav kilometerstand. Nå selges den på auksjon, i Nord-Trøndelag. Faksimile fra www.finn.no.
Den godt voksne Kadetten har unikt lav kilometerstand. Nå selges den på auksjon, i Nord-Trøndelag. Faksimile fra www.finn.no.

Tidligere i år skrev vi om en helt unik Opel Kadett her på broom.no.

1979-modellen hadde bare rullet 98,7 mil, på 35 år!  Det tilsvarer en gjennomsnittlig årlig kjørelengde på bare 28 kilometer. Det er unikt – og mindre enn det mange av oss kjører på en helt vanlig ettermiddag.

Nå var den lagt ut til salg, med prisantydning på 150.000 kroner.

– Vårt håp, og mål med å finne den rette eieren, er at bilen blir respektert og tatt vare på i de neste 35 årene. Da aller helst at den fortsatt kan betegnes som en ny når den er 70 år gammel, skrev selger i annonsen den gang. 

Selges på auksjon

Nå har den dukket opp igjen. Tilsynelatende akkurat like fin og strøken som sist. Nå har Kadetten rullet 109 mil og den står hos Namsen Auto i Grong, i Nord-Trøndelag. 

De har valgt å selge den på auksjon, som går av stabelen 6. juni. Og her er det ingen minstepris, etter hva vi skjønner, skal Kadetten selges for det noen er villig til å betale for den.

En gang krydde det av disse på norske veier

Stor interesse

Erik Sørkilflå ved Namsen Auto forteller at bilen har vakt stor oppsikt:

– Ja, jeg antar vi har hatt rundt 100 e-poster og telefoner de siste ro dagene. Det har også kommet inn endel forhåndsbud, så vi venter i spenning på hva den endelige prisen på den blir, forteller Erik.

– Her snakker vi Opel-entusiaster, eller?

– Det er faktisk litt blandet. Både entusiaster som kjenner bilen og dens historie fra før, og herrer som har hatt en slik bil tidligere. Det har også vært henvendelser fra Opel -forhandlere. Vi har valgt å gjøre det slik at man kan legge inn forhåndsbud per e-post, så blir man kontakter per telefon når auksjonen starter, sier den spente selgere og legger til:

– Opelen er 100 prosent strøken!

Gammel Kadett får Ferrari-eieren til å måpe

Klikk her for å se annonsen og lese mer om auksjonen på Kadetten

Kom i 1973

Dermed er det altså en aldri så liten tidsmaskin man her kan sikre seg.

I sin tid var dette en skikkelig hverdagbil, og det var nok ikke mange som så poenget i å ta vare på en gammel Kadett når rust og andre problemer begynte å melde seg. Derfor er det ikke mange igjen av disse – og et eksemplar i denne tilstanden er virkelig unikt. 

Kadett C dukket opp i august 1973 og var Opels versjon av General Motors '"T-Car" . Det var den siste lille Opelen med bakhjulstrekk og den ble produsert ved Opels Bochum-anlegg frem til juli 1979.

Da hadde Opel produsert 1.701.076 C-Kadetter. Over 50 prosent av disse ble eksportert ut av Vest-Tyskland. De aller fleste av dem til markeder i andre deler av Europa.

Glenn Are bygde et monster av Kadetten sin

Sigrid har eid sin Rallye Kadett i 45 år