PASS PÅ, BARCELONA: Ekspertene mener Carlos Tevez er i sitt livs form og kan snyte Barcelona for trippel-drømmen lørdag. Reuters / Giorgio Perottino
PASS PÅ, BARCELONA: Ekspertene mener Carlos Tevez er i sitt livs form og kan snyte Barcelona for trippel-drømmen lørdag. Reuters / Giorgio Perottino

Ekspertene: – Han kan knuse Barcelonas trippel-drøm

– Carlos Tévez har jo hatt sin livs sesong, minner Per-Jarle Heggelund om. Sjekk ekspertenes spådommer før Mesterliga-finalen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelonas ballbesittende, kreative angrepsfotball mot Juventus’ kompakte, strukturerte forsvarsspill.

To ulike fotballstiler møtes i finalen i Europas gjeveste klubbturnering. 74.475 tilskuere vil være tilstede på Olympiastadion, og på TV sendes finalen i over 200 land. UEFA regner med at minimum 380 millioner TV-seere vil få med seg finalen i Mesterligaen.

– Den italienske forsvarskunsten satt på den ultimate prøve
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker gleder seg som en liten unge til finalen i Berlin.

– Mesterliga- finalen blir et herlig oppgjør mellom to stiler. Eller riktigere, den italienske forsvarskunsten blir satt på den ultimate prøve mot verdens beste angrepsrekke, oppsummerer Alsaker.

Han mener Barcelona må finne seg i å være favoritter og spår at den spanske gigantklubben vil ta styringen i kampen rett fra avspark.

– Så lenge Barca har Neymar, Suarez og Messi på topp, er de favoritter uansett hvem de møter. Barca vil styre og Juve må forsvare seg og det kan bli tøft uten klippen Chiellini, konstaterer kommentatoren.

Alsaker advarer imidlertid mot å avskrive Juventus.

– Italienerne har veldig hardt arbeidende spisser og kommer forhåpentligvis til å prøve med høyt press i perioder. Du kan aldri avskrive et lag som har Pirlo til å løfte den avgjørende pasningen inn bak motstanderens forsvar, men Barcelona er min favoritt. Og så holder jeg med den gamle damen, sier han.

– For en duell!
Freddy Dos Santos holder en knapp på at Juventus går seirende ut av gigantoppgjøret i Berlin.

– Mye av nøkkelen for Juventus blir å klare å utfordre Barcelona når de har ballen. For Barcelona vil styre spillet, da må løpsmaskinene på Juves midtbane vinne ballen og hjelpe Tévez på topp, sier Dos Santos, før han slår fast:

– Det blir en av verdens beste forsvarsrekker mot verdens beste angrepsrekke. For en duell! Juve vinner, sier han.

Mini Jakobsen er uenig med sin ekspertkollega. Norges tidligere landslagsspiller tror Barcelonas stjernetrio – Messi, Neymar og Suárez – sørger for at Mesterliga-troféet havner på Camp Nou.

– Som vanlig vil Barcelona ha ballen mest, og Juventus vil få noen kjappe overganger. Men plutselig så «eksploderer» Barca i lengderetningen og Messi scorer etter at han startet angrepet som inkluderer Suárez og Neymar, spår Mini.

– Tévez opplever sin livs sesong
Per-Jarle Heggelund, som i en årrekke kommenterte Serie A på C More, minner om at Carlos Tévez er i storform for tiden.

– Det skal bli gøy å se Europas beste midtbane… spille mot Barcelona. Tévez har jo hatt sin livs sesong og bakover på banen er Juventus fantastiske. Jeg ser for meg en heidundrende kamp med show av de tre på topp fra spanjolene, men jeg tror og håper at Juventus vinner, konstaterer Heggelund.

Sannsynlige lagoppstillinger Mesterliga-finalen i Berlin:

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tévez, Morata.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.