Topp 10: Norges mest populære brukt-SUVer

Samme merke tar både første- og tredjeplass.

Nordmenn elsker SUV-er. Vi har sjekket hvilke som er de mest populære modellene på bruktmarkedet.
Nordmenn elsker SUV-er. Vi har sjekket hvilke som er de mest populære modellene på bruktmarkedet.

Litt høyreiste biler med firehjulsdrift er populært som aldri før. Men det er også en biltype som gjerne koster litt mer enn vanlige modeller.

Skal du ha SUV, kan det derfor være smart å ta en runde på bruktbilmarkedet, og sjekke hva som er tilgjengelig der.

Og nettopp det er det mange nordmenn som gjør. Vi har fått tak i informasjon om hvilke SUV-er som er de mest ettersøkte på Norges desidert største bruktbilmarked, nemlig finn.no.

Les også: Brukbil: Drømme-SUV-duellen

Populær premium-SUV

Nummer én på lista er BMW X5. Den kom første gang i 1999, og ble umiddelbart en suksess.

Selv om den har høyere bakkeklaring, byr den på kjøreegenskaper som nesten kan sammenlignes med en personbil. Det var noe BMW fikk mye skryt for da bilen ble lansert.

Det var imidlertid en hel del tekniske og mekaniske problemer med første generasjon av denne modellen. Særlig gjelder det bilene som ble produsert før faceliften i 2004.

Under 100.000 kroner

Den andre generasjonen, som kom i 2007, er imidlertid tilnærmet skuddsikker, hva gjelder driftssikkerhet. Den er også vesentlig større og kunne bestilles som syvseter.

Totalt er det til enhver tid rundt 400 BMW X5 til salgs på finn.no. Prisene starter på 80.000 kroner for de billigste. De dyreste, som er toppmodellene av den nyeste-, tredje generasjons X5, koster opptil halvannen million kroner.

Her får du full kjøpeguide på andre generasjon BMW X5

Japansk billegende

Den nest mest populære SUVen kommer fra Japan – og heter Toyota Land Cruiser. Den har rukket å bli en billegende, etter flere tiår på markedet. De eldste modellen på finn.no er fra 80-tallet.

Også her er det snakk om flere hundre biler tilgjengelig til en hver tid. Og prisene starter på så lite som 10.000-15.000 kroner. Men da må du regne med å skru "litt".

Dette er i utgangspunktet driftssikre og solide biler. Kjøregenskapene er mer rettet mot komfort enn BMW, og den er også en langt mer habil offroader enn tyskeren.

X5s lilllebror 

BMW sikrer seg også den tredje mest søkte SUV-en – det er nemlig X5s lillebror X3.

X3 kom i 2003, og den også har vært en stor suksess. De mest vanlige modellene av første generasjon X3 har en 2-liters dieselmotor. Men om du ønsker, kan du få den med både 2,5- og 3-liters bensin.

Den andre generasjonen av X3 kom i 2010. Den er betydelig større og har også langt mer utstyr enn den første.

Les også: Norsk SUV-favoritt får skryt

Volvo ikke blant topp 5

På fjerdeplass finner vi en klassiker – nemlig Mitsubishi Pajero. Dette er en skikkelig arbeidsbil, som tåler både juling og krevende offroad-kjøring.

Den har vært med lenge, og flere av bilene som ligger til salgs på finn.no er fra 80-tallet. De billigste blir din for under 10.000 kroner.

Deretter følger Volvo XC60, Mercedes ML, Honda CR-V og til slutt en av de aller hotteste modellene på nybilmarkedet i år: Volvo XC90.

Vi tar nok ikke mye feil, om vi spår at sistnevnte vil klatre ganske høyt på listen i løpet av året ...

Les også: Brukt SUV: dette er de beste