Tidligere Glimt-spiller slakter Halvorsen etter cupexiten

– Ordet talentløst er faktisk ikke dekkende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble Bodø/Glimt ydmyket i cupen da de tapte 2-6 for 2.divisjonslaget Tromsdalen.  

Etter kampen gikk den tidligere Glimt-spilleren Arild Berg hardt ut mot trener Jan Halvor Halvorsen.  

«Orker ikke kommentere spillernes prestasjoner etter dagens kamp. Men trenerens/trenernes derimot. Var det en eneste ting Glimt ikke skulle gjøre, var det å ta enkelt på dagens kamp. Badou fikk være igjen i Bodø, Trond Olsen byttes inn på 4-1? Dette er to av Glimts aller beste spilllere. De to er involvert i 90 % av målene og de spiller ikke bra dersom disse to er dårlige. Det at de ikke begge starter forteller meg at treneren/trenerne ikke var i nærheten av å forstå hvor tøff dagens kamp ville bli. Ordet talentløst er ikke dekkende i det hele tatt», skriver Berg på sin Facebook-side.  

Med Glimts exit er åtte lag fra Norges øverste divisjon slått ut av cupen. Fra før er Vålerenga, Haugesund, Start, Strømsgodset, Aalesund og Lillestrøm ute av turneringen.

Berg, som herjet for Bodø/Glimt på midten av nitti-tallet, mener det er uforståelig dersom det er slik at Tippeliga-lagene prioriterer vekk cupen.  

– Syv Tippeliga-lag var ute av cupen før dagens kamp. Aldri har veien til Ullevål vært mer åpen. Ingenting vil skape mer entusiasme og energi enn tanken på at cupfinalen er mulig å nå. Å bortprioritere cupen er for meg uforståelig, skriver han videre. 

– Ikke fornøyd så langt
I Bodø er stemningen heller laber dagen derpå.

 – Folk ser ned og er flaue.  Det er ingen god dag for oss i dag, men vi skal reise oss. Tromsdalen rundspilte oss.  De hadde max innsats mot oss og vi var tilsvarende dårlig.  For vår del var det flaut, for Tromsdalen sin del er det bare å gratulere, sier styreleder i Bodø/Glimt, Mads Torrisen til TV 2.  

Etter 11 kamper ligger Glimt på 14. plass på tabellen og er ute av cupen. Torrisen er ikke fornøyd med sesongen så langt. 

– Det er ikke godt nok.  Vi har ikke ambisjoner om å vinne serien, men vi har ambisjoner om å ha et godt stykke ned til lagene som ligger nederst. Så det er jo selvfølgelig ikke godt nok. 

Fredag skal det holdes et styremøte i klubben som har vært planlagt i lang tid.

– Dolker ham ikke i ryggen
– Har dere vurdert om jobben Jan Halvor Halvorsen gjør er god nok?

– Vi har jo sånne vurderinger. Etter ti kamper har vi styremøte og det skal vi ha i dag. Så det skal vi jo også bekrefte.  Først og fremst går vi i oss selv og om den jobben vi selv gjør er god nok. Hele klubben skal evalueres i dag, sier Torrisen. 

– Jan Halvor er en solid, robust og god trener. Så får vi høre hva han kan fortelle oss, både om gårsdagens kamp og om de elleve kampene vi har spilt i Tippeligaen og om veien videre. Men i Bodø ligger det ganske langt inne å dolke et annet  menneske i ryggen om det er spillere eller trener.  Vi vinner i lag og taper i lag.