Mohammed Abdellaoue klar for Vålerenga

Stjernespissen returnerer til Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohammed Abdellaoue (29) returnerer til Vålerenga. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse fredag. Moa har signert en kontrakt som binder ham til klubben ut 2019. 

Se pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst.

Det var VG som omtalte saken først.

Den tidligere Vålerenga-spilleren skal gjøre sitt comeback i Vålerenga-drakten i søndagens kamp mot Real Madrid.

– Vi er ekstremt glad for å få Moa hjem igjen. Nå har vi endelig fått det til og det for fire og et halvt år. Det er et ledd i det vi har holdt på med i Vålerenga om dagen og det er å bygge klubben til å bli nummer en i Norge. Skal vi bli det må vi ha masse gode fotballspillere. Og der kommer Moa inn, sa Kjetil Rekdal på pressekonferansen fredag.

– Norges beste angriper når han er i form
– Moa er en meget god spiss, som vil komme inn og styrke oss betydelig. I kampform regner jeg han fortsatt som en av Norges beste angripere, sier Rekdal videre. 

Spissen med sju mål på 33 landskamper for Norge har avsluttet kontraktsforholdet med tyske Stuttgart, og returnerer nå til klubben han mellom 2008 og 2010 scoret 30 mål på 67 kamper for.

Moa har ikke spilt klubbfotball siden 22. februar og gleder seg nå til å komme i form. 

– Jeg er kjempehappy for å være tilbake. Jeg gleder meg til å komme i gang og bidra. Jeg har vært ute en del år og har lyst til å bidra i forhold til de unge spillerne som er i klubben. Og å bygge opp et lag.  Men først og fremst for min del dreier det seg om å komme tilbake på det nivået jeg har vært på. Og det er jeg ikke i tvil om at jeg klarer. Nå er det bare å være med på noen av Rekdals løpeøkter, så ordner det seg, sier Moa. 

Det er VIF-investor Tor Olav Trøim som bidratt med økonomisk drahjelp og dermed gjort det mulig for Vålerenga å hente Moa tilbake.

- Tor Olav har vært meget sentral for å få til dette. Uten hans hjelp hadde ikke Vålerenga vært i nærheten av å kunne hente Moa hjem nå, sier Stig Ove Sandnes.