Pedersen-scoring da Brann sendte Bryne ut av cupen

Marcus Pedersen scoret sitt første mål for Brann etter kneskaden i vår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bryne-Brann 1-4
NM 3. runde

Se videosammendrag av kampen øverst!

Brann er videre til 4. runde i NM etter å ha slått Bryne 4-1 på Bryne stadion. Dermed har Brann-trener Lars Arne Nilsen fått en god start i sin nye jobb.

Mandag slo rødtrøyene Follo i Bergen, mens det i kveld altså ble seier i cupen. Marcus Pedersen, Erdin Demir, innbytter Alejandro Costa og Erik Huseklepp scoret Branns mål, mens Jon Helge Tveita nettet for Bryne like før pause.

Nilsen: – Vi kan gå hele veien
Brann-trener Lars Arne Nilsen var godt fornøyd med det han fikk se på Bryne stadion torsdag kveld.

– Ja, dette må vi være godt fornøyd med. Vi hadde utrolig lyst til å gå videre i cupen, så dette var kjekt for både klubben, guttene og byen, smiler treneren.

Han er ikke i tvil om at Brann kan gå hele veien til Ullevaal.

– Ja, når Follo og Hødd greier det, så ser jeg ingen grunn til at ikke også vi skal være i stand til det.

Pedersen: – Formen kommer seg
Også Marcus Pedersen tror på cup-suksess. 24-åringen scoret sitt første mål for Bann i 2015, men mener fortsatt at han har et lite stykke igjen til toppformen.

– Formen kommer seg, men jeg har vært skadet i fire måneder. Det merkes på pusten, sier kraftspissen og fortsetter:

– Det var dette vi kom hit for. Vi skulle videre til neste runde. Cupen er noe vi satser på i år, og dette var et steg i riktig retning.

Erik Huseklepp pyntet på resultatet like før slutt. Kantspilleren er fornøyd med måten Lars Arne Nilsen har tatt tak i Brann-laget på.

– Han har kommet inn her med pågangsmot og han har sagt de riktige tingene. Han har gjort en strålende jobb til nå, sier driblefanten.

Slik gikk det i de andre kampene i 3. runde!

Brann kjørte på i starten
Brann fikk en pangstart på kampen da Marcus Pedersen allerede før det var spilt tre minutter sekunder satte ballen i mål bak Bryne-keeper Anders Kristiansen. Målet kom etter at Kristiansen måtte gi retur på et skudd fra Erik Huseklepp.

Etter en sterk åpning fortsatte bergenserne å presse jærbuene bakover på banen. Målscorer Pedersen fikk sjansen igjen kort tid etter scoringen, men denne gangen lyktes ikke 24-åringen i å plassere ballen innenfor stengene.

I det kampuret på Bryne stadion passerte ti minutter var det først Kristoffer Larsen, og deretter Erdin Demir sin tur til å prøve seg, men Kristiansen vartet opp med en sterk dobbelredning og hjemmelaget kunne puste lettet ut.

Deretter fikk Kasper Skaanes muligheten, men skuddforsøket fra den fotrappe 20-åringen gikk like utenfor.

Utligning like før pause
Så var det omsider duket for en stor målsjanse til hjemmelaget. Etter litt frem og tilbake havnet ballen hos Aram Khalili. Bryne-spissen greide dog ikke å overliste Udjus i Brann-buret og da halvtimen var unnagjort på Jæren, stod det fortsatt 1-0 til Brann.

Bryne kom etter hvert mer med i kampen og tre minutter før pause fikk hjemmefansen valuta for inngangspengene. Jon-Helge Tveita kom først på et hardt innlegg fra høyresiden og fikset enkelt 1-1 forbi et fomlende Brann-forsvar.

Etter en svært underholdende 1. omgang på Jæren, var lagene altså like langt.

Iskaldt fra Demir
I likhet med 1. omgang var også starten på 2. omgang fartsylt. Helt i starten holdt Kenneth Udjus på å rote det til i Brann-feltet, men keeperen fikk til slutt ryddet opp.

Bryne virket mest på hugget de neste minuttene, og spilte seg frem til flere «nestensjanser». 

Etter en periode med godt Bryne-spill var det Brann som igjen skulle da ledelsen. Et lite minutt etter at Marcus Pedersen hadde brent alle sjanser mor var Erdin Demir iskald foran Bryne-målet. Den svenske backen fikk ballen inne i feltet, fintet ut Kristiansen, og satte enkelt inn ledermålet.

Innbytter økte ledelsen
Etter Branns andre scoring for dagen kom sjansene på løpende bånd. Først prøvde Kristoffer Larsen seg med et langskudd før hjemmelagets målscorer klinket til på volley fra drøye 20-meter. Forsøket fra 23-åringen gikk like utenfor.

I det 70. spilleminuttet satt dagens tredje for gjestene. Innbytter Alejandro Castro. Bryne-forsvarer Adnan Causevic klarerte et Brann-innlegg rett i beina på Castro, som enkelt plasserte ballen forbi Kristiansen i målet.

Men selv om det sto 1-3 på Bryna stadion, ga hjemmelaget på ingen måte opp. Brann forsvarte seg dog godt, og de gangene Bryne-angrepet greide å passere Branns forsvar stod Kenneth Udjus i veien for scoring.

Like før slutt økte Erik Huseklepp Brann-ledelsen til 4-1, og da dommer Anders Gjermhus blåste av etter drøye 90 minutter med morsom fotball, var det altså nyansatt trener Lars Arne Nilsen og Brann som kunne juble for cupavansement.

Slik startet lagene:
Bryne: Kristiansen, Landro, Causevic, Lode, Vevatne, Holmvik, Breimyr, Khattab, Tveita, Khalili, Skartun.
Brann: Udjus, Nouri, Grønner, Knudsen, Demir, Skaanes, Acosta, Barmen, Huseklepp, Pedersen, Larsen.

4. runde i NM trekkes fredag kl. 14.00.