Her hilser Guttorm Dilling på Jan Åge Fjørtoft før rettssaken i Oslo i januar. Nå er Norges Fotballforbund og Dilling omsider kommet til enighet. Foto: NTB
Her hilser Guttorm Dilling på Jan Åge Fjørtoft før rettssaken i Oslo i januar. Nå er Norges Fotballforbund og Dilling omsider kommet til enighet. Foto: NTB

NFF og Dilling er kommet til enighet

– Begge parter er veldig fornøyde.

Torsdag møtte Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen pressen utenfor Oslo tinghus. Der meddelte han at feiden mellom Guttorm Dilling og Norges Fotballforbund omsider er over.

– Begge parter er veldig fornøyde og glade for dette, sier Fredborg Nilsen, og viser frem rettsforliket i papirform til TV 2.

– Dilling skal ut på jobbmarkedet
– Her er premissene, og det er full åpenhet rundt hva dette går ut på. Guttorm Dilling blir i stillingen sin – uten arbeidsplikt – ut året, og får en etterlønn på to år. Dersom han ikke har funnet seg ny jobb innen de to årene er omme, kan han påberope seg et konsulentoppdrag for NFF i inntil halvannet år. Dette vil sikre Dilling inntekt frem til han er 62 år gammel, sier Fredborg Nilsen.

– Hva skal Dilling jobbe med nå?

– Det vet jeg ikke. Men han skal ut på jobbmarkedet.

– Hva synes Guttorm Dilling om at han må slutte i NFF?

– Han har hele tiden ønsket å komme tilbake i jobben. Men når situasjonen er blitt slik som den er nå, er han glad for at konflikten er løst.

Dilling for 1,22 millioner kroner i etterlønn fra NFF for årene 2016 og 2017. Hvis NFF vil bruke Dilling som konsulent i halvannet år, fra 1. januar 2018 til 1. juli 2019, får Dilling ytterligere 915.000 kroner i lønn. I tillegg betaler NFF de 75.000 kronene han ble tilkjent i erstatning i Oslo tingrett i februar.

Lippestad: – Dette er bra for NFF
NFFs advokat Geir Lippestad er også fornøyd med at partene hadde kommet til enighet.

– NFF e veldig glade for at man nå er blitt enige. Dette er bra for NFF – og bra for Dilling. Og så er det bra at NFF på sikt kan få glede av Dillings kompetanse ved en seinere anledning, sier Lippestad.

Klikk deg inn i de røde boksene for å lese mer om Guttorm Dillings konflikt med Norges fotballforbund!