Høgmo mener Zlatan er Skandinavias beste spiller gjennom tidene

Landslagssjefen rangerer svensken høyere enn noen annen.
Hva mener du? Gi din stemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag møter Norge våre naboer fra Sverige til privatlandskamp på Ullevaal, og i den sammenheng ble det naturlig nok spørsmål rundt Zlatan Ibrahimovic på torsdagens pressekonferanse.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo fikk blant annet spørsmål om superstjernen er den største og beste spilleren Skandinavia har fostret.

– Ja. Det tror jeg vel vi må kunne si. Selv om Sverige hadde noen veldig sterke profiler tilbake til «Gren-No-Li», for dem som husker det, sa landslagssjefen.

Les også: Høgmo: – Er norsk fotball blitt for bedagelig?

«Gren-No-Li» var kallenavnet på den svenske supestrioen Gunnar Gren, Gunnar Nordahl og Nils Liedholm, som spilte i blant annet AC Milan og også gjorde det sterkt for det svenske landslaget.

De var alle tre med da svenskene vant OL-gull i 1948, mens Gren og Liedholm også var sentrale da det ble VM-sølv i 1958. 

Våre danske naboer i sør ble også nevnt, i kraft av tidligere Barcelona-, Juventus-, Lazio-, Real Madrid- og Ajax-spiller Michael Laudrup.

– Danskene har hatt en Laudrup, som selvfølgelig var helt i toppsjiktet. Men jeg tenker at Zlatan er den viktigste, i kraft av at han har avgjort så mange kamper som han har gjort, både for klubb og landslag, i løpet av karrieren sin, sa Høgmo.

Herjet mot Norge i 2013: – Da var han viktigere enn Messi og Cristiano Ronaldo
Sist Norge møtte Sverige til privatlandskamp, i 2013, stjal Zlatan de fleste overskriftene. Han scoret hat-trick da Sverige vant 4-2.

– I 2013 rangerte jeg ham den som den viktigste angriperen i verden, i kraft av at han leverte til de grader både for landslag og for klubb. Både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo hadde da litt tørke for sine landslag.

– Det han har gjort hele sin karriere er et gedigent eventyr, vil jeg påstå. For å måle viktigheten av ham for det svenske landslaget er det bare å se på statistikken, sa Høgmo.

Les også: Zlatan til TV 2 etter målshowet: – Norge har gode sjanser til å nå VM