Høgmo ut mot det norske systemet – vil utvide sesongen

Per-Mathias Høgmo spør seg om norske spillere, trenere og ledere er blitt for bedagelige. Han mener den korte norske sesongen må bli utvidet.

– Vi har en konkurransesesong som er to måneder kortere enn de vi konkurrerer mot. Det gir våre spillere et dårlig utgangspunkt. Etter min mening gjør det oss mindre skjerpet, og jeg spør om vi kan tillate oss det, sa landslagssjefen på et pressemøte på Lillestrøm torsdag.

Slitne spillere
Han sier at det dårlige utgangspunktet norske spillere har i kamper tidlig på våren, gjør dem mer slitne. Han mener det er en av årsakene til det stygge 1-5-nederlaget mot Kroatia i EM-kvalifiseringskampen i mars.

– Men det bør ikke være slik. Vi har store muligheter til å bedre konkurransesituasjonen ved å øke sesongen med to måneder. Jeg mener vi må spille fra senest 1. mars til i slutten av november. Dersom vi får innført det, ja, da nærmer vi oss konkurransesituasjonen til konkurrentene våre, fortalte Høgmo.

Vil ha dansk modell
Han sier at han opplever at stadig flere ser at en omlegging og utvidelse av sesongen er nødvendig. Det gjelder ikke bare for landslaget, men også for klubblagene som har ambisjoner i Europa. Egentlig ønsker Høgmo seg en sesong etter dansk modell. Det innebærer at sesongen starter på høsten, tar en pause midtvinters og avsluttes tidlig på sommeren.

Han mener at en slik omlegging også vil gjøre det lettere for norske klubber med tanke på overgangsvinduene. (©NTB)