SV helt ute av Stortinget på ny måling

Hvis den siste meningsmålingen Norstat har gjort for Vårt Land slår til, vil Sosialistisk Venstreparti miste alle sine plasser på Stortinget med fattige 2,1 prosents støtte fra norske velgere.

TUNGE TAK: Audun Lysbakken har en tung jobb foran seg med å redde stumpene for SV. Her er partilederen på vei ut fra et møte om Syria-flyktninger i statsrådssalen på Stortinget i mai.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TUNGE TAK: Audun Lysbakken har en tung jobb foran seg med å redde stumpene for SV. Her er partilederen på vei ut fra et møte om Syria-flyktninger i statsrådssalen på Stortinget i mai. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Oppslutningen for Arbeiderpartiet faller med 2,5 prosentpoeng til 40 prosent fra april til mai. Det aller meste av tilbakegangen skyldes velgere som går til Fremskrittspartiet. Det tyder på at løftet om 10.000 ekstra Syria-flyktninger skremmer bort noen velgere, skriver Vårt Land. Til gjengjeld har Ap fått noen velgere fra SV etter landsmøtet.

Fremskrittspartiet har størst framgang, med 1,1 prosentpoeng til 11,7 prosent. Høyre går like mye tilbake som Frp går fram, 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 21,6 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 1 prosentpoeng til 5,5 prosent. Senterpartiet går fram 0,3 prosentpoeng til 5,7 prosent, og Venstre går fram 0,2 prosentpoeng til 4,7 prosent.

Her finner du tallene i målingen

Miljøpartiet De Grønne får 4 prosent og er med det på vippen på målingen, der verken de rødgrønne eller dagens regjering får flertall.

Selv om Rødt har litt lavere oppslutning enn SV, ville Rødt fått ett mandat på Stortinget, mens SV faller ut.

Sjekk alle målinger i TV 2s partibarometer

(©NTB)