Slik lager du Wenches rause skagensmørbrød

Klassisk dansk skagenrøre på menyen i dag. Herlig smørbrød med reker, krepsehaler og søtlig syltet rødløk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skagensmørbrød

- reker, krepsehaler og søtlig syltet rødløk på 4 rause smørbrød

Dette trenger du:

  • 500-600 g rensede reker
  • Evt. 4 sjøkrepshaler
  • 4 ss crème fraiche
  • 4 ss majones
  • ½ finhakket mild løk (salatløk)
  • Saft av 1/2 sitron
  • 1-2 ss smakfull grov sennep
  • Salt og pepper
  • fersk dill
  • lyst brød, gjerne surdeigsbrød
  • smør

Til salat:

  • salat
  • sitron
  • slangeagurk
  • Evt. Asparges, litt lodde eller rognkjeksrogn til pynt

  Syltet rødløk:

  • 1 rødløk
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

Start med rødløken, dette kan godt gjøres i god tid, gjerne dagen før, servering.
Skjær rødløken i tynne ringer og legg i en liten kasserolle,
Tilsett sitronsaft og sukker, legg på lokk og kok opp.
Trekk kasserollen vekk fra platen og la den stå minst 30 min. før bruk.

Rens reker.
Rør sammen crème fraiche og majones.
Tilsett finhakket mild løk og smak til med sitronsaft, sennep, salt og pepper.
Tilsett halvparten av de rensede rekene og finhakket dill.
Smak til!
Rist brødet i stekepanne med litt smør.
Legg salat på de ristede skivene, legg over røren, dryss over resten av rekene og anrett med ønsket garnityr og tilbehør.

SKAGENSMØRBRØD: Deilig sommermat ved sjøkanten.  Foto: TV 2
SKAGENSMØRBRØD: Deilig sommermat ved sjøkanten.  Foto: TV 2