Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg hadde nok våknet av røykvarslerne også, men det var bikkja som vekket meg, sier huseier Arne Espen Fretland (41) til TV 2.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="no" dir="ltr">Huseier ble trolig varslet av sin hund og brannvarslere i huset. Brannårsaken er foreløpig ukjent. Det var kun en person i huset og en hund.</p>&mdash; OPS Søndre Buskerud (@politiopssbusk) <a href="https://twitter.com/politiopssbusk/status/606306013365567488">June 4, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Klokken var rundt 04 natt til torsdag da hunden vekket Arne og han skjønte at noe var galt.

– Jeg har soverom i kjelleren og løp opp i første etasje. Der var det fullt av røyk. Jeg løp ned igjen, ringte brannvesenet og kom meg ut sammen med bikkja, forteller Arne.

Lykketreff

Vanligvis sover hunden i første etasje. Men fordi Ariel har epilepsi og var urolig onsdag kveld, fikk hun lov til å sove sammen med Arne. Det skulle vise seg å være et lykketreff. Både Arne og Ariel kom uskadd fra branndramaet.

Ingen andre var i huset da det begynte å brenne. Fretlands barn på 11 og 14 år var til alt hell hos moren.

– Hunden pleier å sove i senga til yngstemann, sier Arne til TV 2.

^

Voldsom røykutvikling

Politiet fikk melding klokken 04.05 om kraftig røykutvikling fra huset i Korvaldveien i Mjøndalen.

Røykutviklingen var så kraftig at politiet banket på hos naboene i det rolige boligstrøket for å få dem til å lukke soveromsvinduene.

Etter en stund slo flammer opp fra taket, men brannmannskaper fikk raskt kontroll over situasjonen. 

Trist syn

Når TV 2 møter Arne Espen Fretland utenfor huset torsdag formiddag, er han fortsatt sjokkert over hendelsen.

– Det er mange tanker. Jeg er snekker og har lagt ned vanvittig mye tid på å pusse opp huset. Nå vet jeg ikke om det kan bygges opp igjen eller om det må kondemneres, sukker han.

Brannårsaken er ukjent.