FREDET: Den gule trøyen med nummer 18 vil aldri bli brukt igjen i Rhein-Neckar Löwen.
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL URN:18314805
FREDET: Den gule trøyen med nummer 18 vil aldri bli brukt igjen i Rhein-Neckar Löwen. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL URN:18314805

Myrhols drakt ble fredet

- Det var veldig overraskende, sier håndballstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld spilte Bjarte Myrhol sin siste hjemmekamp for Rhein-Neckar Löwen i SAP-Arena.

Til sommeren begynner han på hjemturen til Norge etter seks år i bundesligaklubben. Men på veien hjem blir det et stopp i danske Skjern.

Kampen ble en enkel seier, 37-21 over Friesenheim.

Tolv sekunder før slutt slet Myrhol seg til et straffekast. Hele hallen ropte nordmannens navn, og trener Nikolaj Jacobsen ga etter. Han ga beskjed til straffeskytter Stefan Sigurmannsson om å gi ballen til Myrhol, som satte straffekastet i mål.

Det var Myrhols sjette mål i kampen.

Og da oppgjøret var over, fikk han seg en ny overraskelse.

For Löwen valgte for første gang i klubbens historie å frede en drakt. Myrhols trøye med nummer 18 skal for all fremtid henge oppunder taket i SAP-Arena. Ingen skal spille med det nummeret igjen.

- Det var veldig overraskende, og derfor også desto hyggeligere, sier Myrhol til TV 2.

For Myrhol har en helt spesiell posisjon i Rhein-Neckar Löwen. Den sympatiske nordmannen har alltid gitt 100 prosent på banen, og han har vært lojal når enda større klubber har vist interesse.

- Du har alltid vært et forbilde og en stor spiller for oss. Både på og utenfor banen, sa klubbdirektør Lars Lamadé under seremonien etter kampen.

Det var et stort øyeblikk for linjespilleren.

- Jeg har jo merket at jeg har en sentral posisjon i klubben og blant fansen, men dette hadde jeg aldri i tankene mine. Det er på en måte den største hederen man kan få i en klubb. Det er jeg utrolig stolt av, forteller Myrhol.

For det det er ikke smågutter som har vært innom klubben tidligere. Olafur Stefansson, Ivan Cupic, Karol Bielecki, Henning Fritz, Robert Gunnarsson, Krzysztof Lijewski, Christian Schwarzer, Dimitrij Torgovanov, Jackson Richardson, Gudjon Valur Sigurdsson og Oliver Roggisch er noen av verdensstjernene som har spilt i klubben.

Men til felles for dem alle er at ingen av dem har fått drakten sin fredet og heist opp under taket i SAP-Arena. Det er det bare Myrhol som har fått oppleve.

- Dette gjorde avskjeden min med Tyskland og tysk håndball komplett, avslutter han.

Myrhol hadde håpet å avslutte Löwen-karrieren med en bundesligatittel, men ettersom Kiel vant 28-26 over Hannover, må det et lite under til for at det skal skje.

For med en kamp igjen å spille, så har Kiel to poeng ned til Löwen. Kiel møter svake Lemgo i sin siste kamp, mens Löwen spiller borte mot tabellfirer Magdeburg.