– Er blitt en stopper av internasjonal klasse

Norske Nora Holstad Berge (28) feiret med Bayern-stjernene. Nå vil hun spille VM-finale for Norge.

Bayern München-spiller Nora Holstad Berge var med som debutant da Norge røk ut av gruppespillet i Tyskland-VM for fire år siden.

Den gangen fikk hun blant annet et brutalt møte med den brasilianske stjernespilleren Marta som sørget for at Brasil slo de norske jentene 3-0.

Nå, fire år etter, spiller Holstad Berge på et av Europas største klubblag, og er blant Norges aller viktigste spillere i jakten på VM-medalje.

– Høyere nivå i utlandet
Selv mener midtstopperen at det å komme seg til utlandet har vært helt avgjørende for utviklingen hun har hatt.

–- Det er et høyere nivå på trening og det er et høyt nivå i kamper. Det er en helt annen treingsmentalitet i Tyskland, og man strekker seg lenger enn hva man er vant til, sier hun.

– Burde Norge hatt flere utenlandsproffer?

– Det er litt individuelt. Det er ikke alle som utvikler seg i utlandet. Man må være klar for det. Men ut fra min egen erfaring så vil jeg absolutt anbefale folk til å ta noen sesonger i utlandet. Man lærer utrolig mye, sier hun.

- Er blitt en stopper av internasjonal klasse
Norges kaptein Trine Rønning spilte sammen med Holstad Berge i Kolbotn og har latt seg imponere av utviklingen til stoppermakkeren på landslaget.

– Jeg har jo spilt med Nora siden hun var veldig ung i Kolbotn og sett utviklingen hennes i mange år. Både da hun var i Sverige, da hun kom tilbake til Norge og når hun nå er i Tyskland. Hun tar steg hvert eneste år, og det siste året har Nora blitt en meget god internasjonal midtstopper, sier landslagskapteinen.

Feiret med verdensstjerner
I Canada har Bayern München-proffen muligheten til å krone en allerede fantastisk sesong. I Tyskland gikk de helt til topps i ligaen, og like før avreise til Canada rakk hun å få med seg klubbens feiring av både herrenes og kvinnenes seriemesterskap.

Fra balkongen på rådhuset i München sto hun side ved side med noen med verdens aller beste fotballspillere og mottok hyllesten fra det enorme folkehavet som hadde møtt opp. Holstad Berge ble ropt ut på balkongen sammen med herrelagets Jerome Boateng.

– Det går nesten ikke an å beskrive. Det ble så mye. For det første har du vunnet gullet og du står på rådhusbalkongen foran 15-20 000 tilskuere. Bare det er sykt. Så står man der med alle lagvenninnene som man har kjempet sammen med, i tillegg til superstjerner på alle kanter. Det var utrolig kult, sier hun. 

Men 28-åringen er ikke i tvil om at én ting vil overgå opplevelsen i Tyskland.

– En VM-finale triumfer nok den, smiler hun lurt.