MESTERMØTE: Novak Djokovic tok seg videre i Roland Garros etter seier over Rafael Nadal. FOTO: Jason Cairnduff
Livepic
MESTERMØTE: Novak Djokovic tok seg videre i Roland Garros etter seier over Rafael Nadal. FOTO: Jason Cairnduff Livepic

Gruskongen Nadal måtte abdisere

Verdensener Novak Djokovic detroniserte gruskongen Rafael Nadal med seier i onsdagens kvartfinale i Roland-Garros-turneringen.

Det ble 7-5, 6-3 og 6-1 i Djokovics favør. Kampen ble regnet som en symbolsk finale. Nadal er bare ranket som nummer seks i verden og Roland-Garros-arrangørene valgte å fulgte den rankingen da de satte opp sin seeding. Derfor ble det stormøte allerede i kvartfinalen.

Nadal har vært suveren på grusen i Roland-Garros de siste årene og sto med fem strake titler. Spanjolen jaktet denne gangen sin tiende tittel totalt.

Djokovic ble senest slått i fjorårets finale, og den toppseedede serberen har ennå ikke vunnet på grusen i Paris. Det er den eneste Grand Slam-turneringen han mangler.

Før exiten mot Djokovic var eneste Paris-feilskjær for Nadal tapet for Robin Söderling i 2009. Den gang gikk Roger Federer til topps.

Nadal fikk en dårlig start på onsdagens kamp. Han våknet ikke før det sto 0-3 på tavla. Spanjolen kom da tilbake og holdt kampen til 5-5, men så brøt Djokovic på nytt og tok hjem settet 7-5. (©NTB)