Manchester City-manageren skrev ny kontrakt

– Citys forsøk på å gjenvinne tronen i engelsk fotball blir mye, mye enklere, sier Øyvind Alsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini har skrevet under en ny toårskontrakt med klubben.

Det bekrefter de lyseblå på sine hjemmesider fredag.

Dagen før sesongstarten i Premier League er dermed ett av usikkerhetsmomentene rundt en av tittelkandidatene avklart.

– Jeg er stolt over å være manager for Manchester City og er derfor glad for å ha blitt enig om denne kontrakten. Jeg har en gruppe av spillere med høy kvalitet og en fantastisk gjeng av folk som jeg jobber med både på og utenfor banen i denne klubben, sier 61-åringen.

Manageren vant både ligaen og ligacupen med City i sin første sesong i England i 2013/14, men opplevde noe mer nedtur forrige sesong da det ble 2. plass i ligaen og tidlig exit både i hjemlige cuper og i Mesterligaen.

– Jeg er fokusert på den kommende sesongen og overbevist om at både laget mitt og jeg vil respondere på den støtten som er gitt oss, inkludert våre fantastiske fans, sier Pellegrini.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener fredagens nyhet er svært viktig for Citys tittelambisjoner.

– Dette betyr at Manchester Citys forsøk på å gjenvinne tronen i engelsk fotball blir mye, mye enklere. Ett av de store problemene med å lese Manchester City denne sesongen har vært usikkerheten rundt Pellegrini, sier han.

Ryktene har nemlig svirret om at Pep Guardiola stod klar for å ta over sjefsjobben neste sommer. 

– En liten dårlig periode og noen svake resultater, så ville denne Guardiola-historien dukket opp igjen. Nå har de forlenget med Pellegrini og er åpenbart fornøyd med ham. Det gir en ro rundt klubben, og jeg mener både denne nyheten og den om at David de Gea ikke skal starte for Manchester United i morgen kan være med på å endre bildet i topp fire. Citys sjanser til å bli mester har økt i dag. Manchester Uniteds sjanser virker å være mindre, og det kan til og med være så alvorlig for Manchester Uniteds del at plassen blant de fire beste kan være truet. 

Les også: TV 2s tabelltips: – City blir enten ligamester eller nummer fire

Da TV 2s Premier League-eksperter lanserte sitt tips tidligere denne uken, lanserte Petter Myhre de lyseblå som sin kandidat til å vinne tittelen. Hans største motargument mot eget tips var at Pellegrinis opprinnelige kontrakt gikk ut neste sommer.

– Det største ankepunktet jeg ser for City er managersituasjonen. Pellegrini på utgående kontrakt kan skape trøbbel, og være nok til at han mister den nødvendige autoriteten ovenfor en erfaren og maktsterk spillergruppe, sa Myhre.

Nå er altså Pellegrini ikke lenger på utgående kontrakt. 

– Kan kjempe både om hjemlige titler og også konkurrere om suksess i Europa
Administrerende direktør i City, Ferran Soriano, er også henrykt over at chilenerens kontrakt er forlenget.

– Vi er strålende fornøyde med å ha kommet til denne avtalen med Manuel Pellegrini, som har bidratt så mye til utviklingen av Manchester City i sine to første år hos oss, og vi ser fram til videre utvikling i årene som kommer. Denne avtalen gjør at Manuel kan fokusere på utfordringen som er å skape et lag som kan kjempe både om hjemlige titler og også konkurrere om suksess i Europa, sier han.

Tilsvarende forlengelser er også gjort med resten av trenerteamet, Ruben Cousillas, Xabier Mancisidor og Jose Cabello.