Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Sør-Afrika nekter for å ha betalt bestikkelser til FIFA

Sørafrikanske myndigheter avviser at landet betalte millioner av dollar i bestikkelser til daværende visepresident i FIFA, Jack Warner, for å sikre seg fotball-VM i 2010.

Riktignok betalte Sør-Afrika 10 millioner dollar til Warner, men på en pressekonferanse onsdag gjentok sportsminister Fikile Mbalula at det på ingen måte var snakk om en bestikkelse.

Han avviste på det sterkeste at den sørafrikanske regjeringen eller organisasjonskomiteen for 2010-mesterskapet kjøpte stemmer for å få rettighetene til å arrangere fotball-VM i 2010.

Jack Warner, tidligere visepresident i FIFA og tidligere president for CONCACAF, det nord-, mellomamerikanske og karibiske fotballforbundet, er en av seks tidligere FIFA-tilknyttede personer som onsdag ble etterlyst av Interpol i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen av organisasjonen.

Her er de etterlyste:

Jack Warner – tidligere visepresident i FIFA og CONCACAF-president.
Nicolás Leoz – tidligere styremedlem i FIFA og CONMEBOL-president.
Alejandro Burzaco – direktør i det argentinske rettighetsselskapet Torneos y Competencias.
Hugo Jinkis – direktør i det argeintinske rettighetsselskapet Full Play Group S.A.
Mariano Jinkis – direktør i det argeintinske rettighetsselskapet Full Play Group S.A.
José Margulies (også kjent som José Lazaro) – direktør i det brasilianske rettighetsselskapet Valente Corp. and Somerton Ltd.

De seks er nå etterlyst verden over, og vil bli begjært utlevert til USA dersom de blir arrestert i et land med uleveringsavtale med amerikanerne.

(©NTB)