Banankake med melbillelarver. Ristede gresshopper. Fristende?

Det ble servert i Mathallen i Oslo onsdag. 

– Det er trygt, det er ikke noe problem. Tanken er å bruke det med litt krydder. I seg selv smaker det veldig lite, men i sammenheng med krydder og gode grønnsaker merker du nesten ikke at det er her, sier Jan Robin Ektvedt, kjøkkensjef på Hitchhiker.

Produsert som mat

FNs matvareorgan (FOA) har foreslått at verden skal satse mer på insektsoppdrett.

– Insekter har alltid blitt sett på som litt ekkelt, skittent på en måte, men dette er jo produsert som mat og er ikke farlig i så måte, sier Ektvedt.

FRISTENDE?: Hva med en melbillelarve? Foto: TV 2
FRISTENDE?: Hva med en melbillelarve? Foto: TV 2

FAO anbefaler økt konsum og oppdrett av insekter, fordi insekter er en god løsning for hungersnøden i verden.

Insekter produserer færre skadelige drivhusgasser, og nyttiggjør seg av matavfall, kompost og rester av dyr.

FAO anslår at behovet for mat vil øke med 70 prosent frem til 2050. 

Med i fredagstacoen?

Bør melbillelarver være noe vi tar med i fredagstacoen?

– Jeg tror vel at nordmenn bør få opp øynene for litt andre, nye smaker og matvarer, sier Ektvedt.

Espen Agnalt er administrerende direktør i skadedyrfirmaet Rentokil Norge. Han er en av pådriverne bak prosjektet. 

– Vi trenger alternative proteinkilder i fremtiden, vi kan ikke fortsette å spise som i dag, for vi blir rett og slett for mange mennesker, sier han. 

– Så nå ser vi på hvordan vi kan bruke insekter som en matkilde, sier han. 

Se hva TV 2 Nyhetskanalens reporter syntes om maten i videoen i toppen av saken.