SKAPER SPEKULASJONER: Ansettelsen av Rafael Benitez skaper spekulasjoner til Cristiano Ronaldos fremtid. Foto: Scanpix
SKAPER SPEKULASJONER: Ansettelsen av Rafael Benitez skaper spekulasjoner til Cristiano Ronaldos fremtid. Foto: Scanpix

– Benitez leker med ilden om han endrer Ronaldos posisjon

Rafael Benitez’ ansettelse i Real Madrid skaper spekulasjoner rundt fremtiden til Cristiano Ronaldo.

Real Madrid bekreftet onsdag ansettelsen av Rafael Benitez som ny hovedtrener.

Spanjolen erstatter Carlo Ancelotti, som fikk sparken forrige uke etter to år i klubben.

– Mitt inntrykk av Benitez er at han er en gentlemans-versjon av José Mourinho. Han kan være en bestemt sjef, som styrer med hard hånd for å få respekt og ikke tåler noe annet enn det han ber om, oppsummerer C Mores La Liga-ekspert Petter Veland.

Spekulasjoner rundt Ronaldos fremtid
Ansettelsen av Benitez kan imidlertid skape usikkerhet rundt fremtiden til Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo.

Spanske aviser har i lang tid hevdet at Ronaldo er svært misfornøyd med sparkingen av Carlo Ancelotti.

Portugiseren, som bøttet inn hele 48 mål på 35 seriekamper denne sesongen, skal være svært lite interessert i å spille under Rafael Benitez ledelse.

Benitez er kjent for sin stramme, defensive organisering, og spanske aviser spekulerer i at Ronaldo vil få langt større ansvar defensivt under spanjolens ledelse.

– Leker med ilden om han endrer Ronaldos posisjon
La Liga-ekspert Petter Veland er sikker på at Benitez ikke vil endre på Ronaldos rolle i laget.

– Nei, det tror jeg ikke. I så fall gjør Benitez seg selv en bjørnetjeneste. Ronaldo er blitt 30 år, og er ikke en type som plutselig ønsker å bidra mer defensivt. Ronaldo er verdens nest beste spiller, og var verdens beste i fjor. Benitez leker med ilden dersom han endrer på Ronaldos posisjon, fastslår Veland.

Han tviler sterkt på at Ronaldo kommer til å forlate Bernabeu i løpet av sommeren.

– Ryktene om en misfornøyd Ronaldo dukker opp hvert år i månedskiftet mai/juni. De siste fem årene har det blitt spekulert i om Ronaldo ville bort, men det er det samme hver gang. Ronaldo blir værende, konkluderer Veland, før han slår fast:

– Ronaldo er vel bare 15-20 mål fra å bli tidenes mestscorende spiller i Real Madrid. Jeg kan aldri i verden se for meg at Ronaldo forlater Real Madrid når han er så nære rekorden.

– For tidlig å si noe om Ødegaard-fremtid
Veland mener det er for tidlig å si noe om mulighetene for førstelagsspill for Norges unggutt Martin Ødegaard under Benitez’ ledelse.

– Real Madrids plan med Martin Ødegaard er et veldig langt løp. Så kort tid etter at Benitez ble bekreftet som ny trener er litt tidlig å ha en spesiell formening om hva Benitez tenker om Ødegaard, poengterer Veland.

Rafael Benitez har tidligere vært trener i blant annet Valencia, Chelsea, Liverpool og Napoli. Han ledet blant annet Liverpool til topps i Mesterligaen i 2005 og Valencia til seriegull og finalen i Europas gjeveste klubbturnering i 2001.

– Fått ufortjent mye kritikk
Veland synes Benitez har fått ufortjent mye kritikk gjennom sin managerkarriere.

– Blant fotballfansen har Benitez fått utforjent mye kritikk. Det er kanskje naturlig, siden han har vært trener i Liverpool og Chelsea, som har mange rivaler, sier Veland, og legger til:

– Men det er vel egentlig bare i Inter at han feilet. Han vant serien med Valencia og tok klubben til Mesterliga-finalen, og vant Mesterligaen og ble nummer to med Liverpool. I Chelsea vant han Europaligaen og nå sist ledet han Napoli til cuptroféet i Italia, minner Veland om.

La Liga-eksperten er spent på hvordan Benitez vil markere seg på Bernabeu.

– Ser du bort i fra Chelsea, så er Real Madrid den første virkelig store jobben for Benitez. Det blir spennende å se hva han kan utrette, sier Petter Veland.