Kjønnsopererte Lise Marie (20) hyller Caitlyn Jenner

– Det må ha vært tøft å bære på hemmeligheten i 65 år, sier hun til God morgen Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For Lise Marie Oppedal har det vært en tøff vei å gå fra mann til kvinne. Etter operasjonene har hun imidlertid blitt lykkeligere, og etter deltakelsen i TV 2-serien Født i feil kropp, har hun kunnet vært åpen om kjønnsskiftet.

Lise Marie hyller Caitlyn Jenner (65), som nylig skiftet navn og kjønn. Den tidligere olympiske mesteren og TV-personligheten Bruce Jenner levde nesten hele sitt voksne liv i feil kropp.

– Jeg synes det er så tøft og kult at hun kort tid etter operasjonene allerede har en fotoshoot. Det har nok mye å si for folk som føler at de er født i feil kropp, sier Oppedal.

Barack Obama er bare en av de mektige personene i verden som hyller Jenner etter hun sto frem som kvinne. Også det betyr mye for Oppedal.

– En person som ikke har gått gjennom dette selv, men som allikevel gir en så massiv støtte betyr veldig mye. Det sier mye om åpenhet og aksept.

Oppedal har hele livet kjent på at hun følte seg annerledes, men det var først på ungdomsskolen at hun virkelig følte seg utilpass i sin egen guttekropp.

– Det var ikke lett, og jeg hadde ikke noe liv, sier hun.

Se hele intervjuet med Lise Marie Oppedal i toppen av saken.