MÅLSCORER: Magnus Wolff Eikrem feirer scoring mot Elfsborg tidligere i sesongen.
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
MÅLSCORER: Magnus Wolff Eikrem feirer scoring mot Elfsborg tidligere i sesongen. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Rekdal tipper seier til Åge Hareide

Hareide og Malmö FF må vinne for å være med i tetkampen i Allsvenskan. 

GEFLE - MALMÖ FF (ALLSVENSKAN) H: 4,55 U: 3,50 B: 1,58
Malmö FF er tittelforsvarere, og har styrket laget i løpet av sommeren. De var store gullfavoritter før sesongen, men de har snublet flere ganger i det siste med et overraskende 0-3 tap for Häcken, og 1-2 for Kalmar. Slo tilbake i helga med 3-0 over Åtvidaberg, og de må fortsette å vinne for å holde følge med serieleder IFK Göteborg, som ligger fem poeng foran. Reiser her til Gävle, og Gefle som har vunnet tre av de fire siste. De ligger kun fire poeng bak Malmö FF på tabellen nå, og i helga vant de 2-0 over Häcken. Venstrevingen Victor Yoshimar Yotun Flores, landslagsspiller fra Peru, må sone karantene for Malmö FF i denne kampen. Presset ligger på Åge Hareide nå, det forventes at Malmö skal være med i kampen om seriemesterskapet, og de har ikke råd til å miste kontakten med IFK Göteborg.

ÖSTERSUNDS FK - DEGERFORS (SUPERETTAN) H: 1,45 U: 3,75 B: 4,70
Jönköpings Södra og Östersunds FK drar fra i toppen av Superettan, men her har Östersund muligheten til å knappe innpå lett etter Jönköpings Södra overraskende avga poeng tirsdag. Med seier her vil Östersund kun være ett poeng bak. Hjemmelaget har fortsatt ikke tapt denne sesongen, og står med tre strake seire over Utsikten, Assyriska og Ljungskile. De møter Degerfors, som ikke er noe dårlig lag. De har spilt to uavgjort på rad mot lagene på 3. og 4. plass, Varberg og Sirius. Borte har de kun slått elendige Brommapojkarna, og Östersund har en gyllen mulighet til å knappe innpå serielederen.

RANHEIM - ÅSANE (NORGESMESTERSKAPET) H: 1,75 U: 3,35 B: 3,70
3. runde i cupen. Trond Nordsteien ble sparket som Ranheim-trener før forrige seriekamp, etter bare en seier på syv seriekamper. Tok poeng med 2-2 i Hønefoss på søndag, da ble Robert Stene tomålsscorer for Ranheim. Åsane var dømt nord og ned i OBOS-ligaen før sesongen, men åpnet sterkt med tre strake seire. Nå står de med fem strake tap, og de begynner å ligne mer og mer på bunnlaget de var spådd å være - selv om de kjempet meget bra da de tapte 2-3 for Bærum på søndag. Åsane vil nok selge seg dyrt her, men Rekdal tror Ranheim tar det.