Her kan du virkelig få mye bil for pengene

Stasjonsvogn med konkursrabatt.

Etter at Saab gikk konkurs, har bilene deres blitt vesentlig mer tungsolgte i bruktmarkedet. Det kan være bra for deg som kjøper.
Etter at Saab gikk konkurs, har bilene deres blitt vesentlig mer tungsolgte i bruktmarkedet. Det kan være bra for deg som kjøper.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg har fylt 18 år og har tenkt å kjøpe bil. Jeg har alltid hatt lyst på Saab 9-3 stv. og vurderer å kjøpe en. Men er det trygt med tanke på at de er konkurs?

Den jeg har sett på er en 2008-modell som har gått ca 80.000 km. Setter pris på svar og takker på forhånd!


Benny svarer:

Hei. Jeg har også sansen for disse bilene. Og kanskje enda mer nå som de faktisk ikke er blant oss lengre.

Det til tross for at bilen faktisk ikke var veldig moderne den gangen den var ny. Men den har allikevel både sjarm, sjel og en egen karisma. Den er liksom litt sær på en måte, samtidig som den gir et solid inntrykk. Saab er Saab, på både godt og vondt.

Men jeg skjønner også din skepsis. Den er nok også i alle fall delvis berettiget. Jeg tror litt spesielle deler til interiør, listverk etc. kan bli mangelvare og vanskelige å skaffe på litt sikt.

Når det gjelder alminnelige slitedeler derimot, tror jeg det er liten grunn til bekymring . Det går bøtter og lass av slike biler i Sverige fortsatt, og det vil det nok fortsette å gjøre i mange, mange år.

Sist jeg kjørte en ny Saab var i november - les mer om det her:

Hyggelige priser 

Bruktbilprisene har jo ikke akkurat styrket seg etter turbulensen rundt merket og bilene oppleves nok som relativt tungsolgte. Jeg tror de fleste forhandlere kvier seg for å ta inn en Saab i innbytte. Det blir enten skambud – eller å selge selv. Det gjør at man kan lete opp fine biler til ganske hyggelig pris.

Men det er også verdt å ha i bakhodet at den neppe blir veldig lett å selge igjen den dagen man ikke skal ha den lenger.

Bilene begynner jo fort å trekke litt på årene, så det er viktig å sjekke godt også før du kjøper. Servicehistorikk og en fersk EU-kontroll er sentralt. Bremser, forstilling og registerkjeder (på bensin) bør sjekkes nøye før kjøp.

Det aller beste er å kjøpe fra en Saab-entusiast som har tatt ekstra godt vare på bilen sin og behandlet den med silkehansker. Da kan du få fin og billig bil som gir deg et hyggelig bilhold framover.

Så leter du opp et pent, velholdt og velutstyrt eksemplar med fin eierhistorikk, skal ikke jeg på noen måte fraråde kjøp. Snarere tvert i mot.

Lykke til!

Les vår test av Saab 9-3 her: 

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: