IKKE SJENERT: Girls-skuespiller Jemima Kirke viste fram armhulehårene på CFDA-moteprisutdeling i New York. Foto: Snapchat og Pa Photos
IKKE SJENERT: Girls-skuespiller Jemima Kirke viste fram armhulehårene på CFDA-moteprisutdeling i New York. Foto: Snapchat og Pa Photos

Girls-stjernen slo et slag for hår under armene på rød løper

Jemima Kirke (30) følger ny trend: Nå er den naturlige kvinnekroppen i fokus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da skuespiller Jemima Kirke (30) ankom den røde løperen under CFDA-motefesten i New York i natt, var det ikke hennes røde kreasjon av en Rosie Assoulin-kjole som tok oppmerksomheten.

Det var det hennes nøye oppsparte underarms-hår som gjorde.

Stjernen, spesielt kjent fra tv-serien Girls, viste nemlig stolt fram hårmanken, til manges beundring. Hun lot til og med motefestens PR-ansvarlige ta et nærbilde av armhulehårene som ble spredd til tusenvis av fans på Snapchat.

Den naturlige kvinnen skal fram

Kult, mener moteekspert og redaktør for Vixen, Ida Elise Einarsdottir.  

– Den naturlige kvinnen er i fokus – se bare på motebransjens stadig økende bruk av modeller i alle former og fasonger og den nylige free the nipple-kampanjen i sosiale medier, sier Einarsdottir til TV 2.

Jemima Kirkes medskuespiller i Girls, Lena Dunham (29), er blant kvinnene som har gått i bresjen for naturlige kvinnekropper, sammen med skandaledronningen Miley Cyrus (22), som gjerne benytter anledningen til å vise fram både nipler og armhulehår.  

Et statement

Vi ser det stadig mer i både sosiale medier og i mediebildet: Det er mer rom for strekkmerker og usminkede ansikter enn tidligere.

– Trenden med kroppshår, eller mer riktig motreaksjonen mot trenden med å ikke ha kroppshår, er en del av dette. Det er for så vidt like mye et statement som en trend. Og la oss være ærlige: hva er vel mer naturlig enn hår under armene? Dessuten kunne det vært verre – i fjor var trenden å farge håret under armene, sier Einarsdottir.