– Rafael Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer

Forfatteren av Ødegaard-boken tror ikke Real Madrid sender Ødegaard på utlån.

TV 2 har møtt Michael Qureshi, den danske forfatteren av boken «Martin Ødegaard».

Les også: Guardiola spilte Messi-kortet i Ødegaard-forhandlinger

– Martin Ødegaard er på mange måter fotballens Justin Bieber. Et ekte tenåringsidol, sier Qureshi til TV 2.

Qureshi forteller videre om hvordan det har vært å forfatte boken, om menneskene han har møtt på veien og om hvilke planer Real Madrid har for den norske 16-åringen.

– Vi i Danmark hadde Michael Laudrup, men nå er det dere som har en spiller i verdens største klubb. Vi er faktisk veldig misunnelige, smiler forfatteren og Real Madrid-kjenneren.

Se hele intervjuet med Michael Qureshi i videovinduet øverst!

– Ikke bare en «hype»
Det som har overrasket Qureshi aller mest er hvor stor tro Real Madrid faktisk har på at Ødegaard kommer til å bli en fantastisk fotballspiller.

– Det er ikke bare en «hype». Klubben har en utrolig detaljert plan rundt Martin. I 2018 skal han være på førstelaget. Samtidig er de innstilt på å være tålmodige med ham.

– Tror ikke Real Madrid leier ham ut
– Hva tenker president Florentino Pérez om Martin Ødegaard?

– Jeg har inntrykk av at Pérez først og fremst var veldig personlig involvert når Martin signerte for klubben. Det er ingen tvil om at Pérez synes både Martin og familien hans har de nødvendige kvalitetene for å være i en klubb som Real Madrid, sier Qureshi, som er spent på hva som blir veien videre for stortalentet.

– Nå ser det ut til at det er Rafael Benítez som skal ta over som trener for Real Madrid. Han må straks ta stilling til hva han ønsker å gjøre med Ødegaard. Jeg har en fornemmelse av – og det har jeg også hørt fra folk i Madrid allerede nå – at Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer i førstelagstroppen. Så jeg tror ikke Real Madrid leier ham ut.

– Hvorfor tror du det?

– Benítez ser nok at Ødegaard kan tilføre laget positiv energi. Det er positivt å han slik tenåring på laget. Men modellen Ødegaard er en del av nå fungerer ikke. Enten må de leie ham ut eller så må han involveres mer i førstelaget.

– Ronaldo spurte om Strømsgodset
Qureshi har også pratet med Real Madrids aller største stjerne, Cristiano Ronaldo, om 16-åringen Drammen.

– Ronaldo virket oppriktig nysgjerrig. Han spurte om Strømsgodset, om hvilken by han var fra og om hvem som var trener i Godset, sier Qureshi.

Se hele intervjuet med Michael Qureshi i videovinduet øverst!