Marie brast i gråt da hun vant TV 2-program

Marie Schmedling husker ikke så mye av øyeblikket da resultatet ble klart. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marie Scmedling (30) gikk av med seieren i Norges Hagemester på TV 2. Ti deltakere konkurrerte i ti uker om å lage den beste hageparsellen, og sammen med moren og hjelperen Elisabeth Scmedling, gikk Marie helt til topps.

Da det ble klart at Marie kunne krone seg med tittelen Norges hagemester kom tårene.

– Jeg ble veldig glad, og brast i gråt. Jeg husker ikke så mye av øyeblikket. Det var veldig stort, forteller Marie til TV2.no.

Vant 250.000 kroner

Som vinner av TV 2-programmet fikk Marie med seg 250.000 kroner i hageprodukter, noe som kommer godt med hjemme i Melsomvik i Stokke.

– Vi er i anleggsfasen av hagen, og det er mye jeg mangler. Premien får jeg veldig god bruk for, sier Marie. 

Sammen med familien flyttet hun i nytt hus for tre år siden. I hagen begynner ting å komme på stell nå, med store bugnende blomsterbed, kjøkkenhage i kasser, og drivhus. Marie elsker å holde på i hagen, og har ikke tall på hvor mange timer hun legger ned der.

Full kontroll på det meste

Hun liker å planlegge og ha kontroll, en egenskap hun tror var med på å løfte henne til topps i Norges Hagemester.

– Jeg visste hele tiden hvordan jeg skulle ha det. Jeg hadde mest mulig klart på forhånd, og visste hvordan vi skulle jobbe når det sto på, sier Marie, som til daglig jobber som designinteriør i Aker Solution.

MOR OG DATTER: Elisabeth og datteren Maria Scmedling hadde en arbeidsfordeling der Maria styrte det aller meste, og mor gjorde det hun fikk beskjed om. FOTO: TV 2
MOR OG DATTER: Elisabeth og datteren Maria Scmedling hadde en arbeidsfordeling der Maria styrte det aller meste, og mor gjorde det hun fikk beskjed om. FOTO: TV 2

Hadde moren på lag

Med seg som hjelper i konkurransen hadde hun sin mor, Elisabeth Scmedling. De to har et nært forhold, og Mari mener at det ikke hadde blitt seier uten moren på lag.

– Mamma gjorde som hun fikk beskjed om. Jeg hadde planlagt alt, og hun hadde ikke så mye hun skulle ha sagt. Hun gjorde en veldig bra jobb!

Venter barn i juni

Det blir en travel tid for Norges hagemester i tiden som kommer. I juni venter Marie sitt andre barn. Hun har også en bonusdatter på 14 år. I tillegg har hun altså en hage som skal rustes opp for en god sum premiepenger.