Det er bare å glede seg til å se AFC Bournemouths Matt Ritchie i Premier League. FOTO: NTB SCANPIX
Det er bare å glede seg til å se AFC Bournemouths Matt Ritchie i Premier League. FOTO: NTB SCANPIX

Dette trenger de nye Premier League-lagene

To av tre nyopprykkede gikk ned denne sesongen. Hvordan blir det neste sesong?

En rekordkort sommer gjør at de tre nyopprykkede lagene bør holde opprykksfeiringen til et minimum. Det er nå den harde jobben starter.

Det er selvsagt altfor tidlig å skulle spå hvem av dem som klarer seg best neste sesong, men noen indikasjoner har man. Denne sesongen rykket to av de tre nyopprykkede lagene ned igjen. Det så lenge ut til å bli tre, men Leicesters imponerende innspurt reddet plassen.

Fem av de siste ni lagene som har rykket opp via play-off, har rykket rett ned igjen. Sist QPR denne sesongen.

Og gapet mellom Championship og Premier League virker å bli større.

Her er hva de tre nyopprykkede klubbene bør gjøre i sommer:

Bournemouth
Et sterkt kollektiv, med en tydelig spillestil innarbeidet over tid av Eddie Howe. Der ligger styrken til laget. De har i tillegg spillere som definitivt kan bli attraksjoner i Premier League, spesielt offensivt. Matt Ritchie har jobbet veldig hardt for å komme dit han er nå, om man kan nesten regne med at han kommer til å gripe muligheten med begge hender. Marc Pugh og Harry Arter kan også skape mye offensivt, og man har rutine i Andrew Surman. Backen Simon Francis har hatt en lang reise, det skal bli spennende å se om han holder nivået.

Hva trenger de: Forsvaret bør forsterkes. Steve Cook og Tommy Elphick fungerte meget godt i Championship, men kan få problemer på nivået over. Callum Wilson viste seg om den perfekte erstatter for Lewis Grabban. 20 mål på 45 ligakamper lar seg høre, men Cherries trenger en merittert spiss.

Hvem henter de: Eddie Howe kommer nok ikke til å få det aller største budsjettet, og han må signere spillere som passer systemet. Systemet er også så innarbeidet at man må passe seg for ikke å gjøre for store utskiftninger.

Artur Boruc er allerede signert. Rickie Lambert ville passet helt perfekt. Oppspillspunkt, og man skal heller ikke glemme alle de målgivende han hadde da han spilte i Southampton. Josh King har kommet inn. Lite på CV’en hans som tyder på at han skal bøtte inn mål i Premier League, men med tillit, og om han holder seg skadefri, kan Cherries ha gjort et varp.

Watford
Slavisa Jokanovic var Watfords fjerde permanente manager forrige sesong. Han gjorde jobben. Dessverre for Watford klarte ikke klubben å bli enige om en kontraktsforlengelse, og en ny mann må ta på seg oppgaven med å holde dem oppe i Premier League.
Den nye mannen ser ut til å bli Quique Sánchez Flores. En spennende ansettelse, men en manager som står for en typisk spansk 4-2-3-1, og ikke en trebackslinje som Watford har spilt med de siste sesongene.

Watfords Matej Vydra og Troy Deeney scoret hauger av mål i Championship. De blir spennende å følge også i Premier League. FOTO: NTB SCANPIX
Watfords Matej Vydra og Troy Deeney scoret hauger av mål i Championship. De blir spennende å følge også i Premier League. FOTO: NTB SCANPIX

Kun Bournemouth scoret flere mål enn Watford i Championship, og de kan i stor grad takke ITV, Odion Ighalo, Troy Deeney og Matej Vydra. Totalt scoret de 57 av Watfords 91 mål i ligaen. Det blir spennende å se dem på det øverste nivået. Deeney har det vært snakket om til Premier League-klubber lenge. Vydra fikk det ikke til i WBA og Ighalo har fått sitt endelige gjennombrudd med sesongen som er tilbakelagt.

Bakover på banen ser det mer skralt ut, men Heurelho Gomes er på sine beste dager en meget god keeper, langt innenfor på Premier League-nivå.

Hva trenger de: Forsvaret er Championship. Sebastian Prödl er signert. Skal de fortsette med trebackslinje med ny manager, trenger de stoppere som kan fungere i den posisjonen. Vingbackene som er brukt har vært gode, men man trenger mer muskler sentralt på midtbanen. Almen Abdi er meget god, spesielt offensivt, men rundt ham trengs det ballvinnere.

Hvem henter de: Det er naturlig at Pozzo-familien igjen ser til sine to andre klubber, Udinese og Granada, når de skal forsterke. Å hente gratis mellom egne klubber, er billigere enn å legge ut masse for andre spillere. Men man bør kanskje se etter et par etablerte sentralt, både i forsvaret og på midtbanen. Jonny Evans er for eksempel en mann som kunne vært perfekt.

Norwich
Manager Alex Neil kom inn som et ubeskrevet blad som spillende manager fra Hamilton. Han snudde en negativ trend på en imponerende måte. Han blir nå den yngste manageren i Premier League med sine 33 år. I Norfolk kalles han allerede Sir Alex, og han har vist at han kan få det beste ut av en spillerstall.

Manager Alex Neil blir allerede omtalt som
Manager Alex Neil blir allerede omtalt som "Sir Alex" i Norwich. FOTO: NTB SCANPIX

Men Neil overtok en stall, og fikk det beste ut av dem. Han har ennå ikke stukket tåa ned i overgangsvannet. Managere som beherske begge deler, vokser ikke på trær.

Hva trenger de: Forsvaret er definitivt Championship. To backer, og kanskje også to stoppere. Muligens keeper også. John Ruddy har klare mangler, men har også evnen til å stå noen utrolige kamper.

Foran forsvaret ser det bra ut, og Cameron Jerome har måkt inn mål hele sesongen. Problemet er at han har spilt i Premier League før, uten å vise at han holder nivået. En toppspiss bør stå på handlelisten til Alex Neil.

Hvem henter de: Graham Dorrans er allerede signert på permanent basis. Få andre har blitt linket til klubben, som også vet at det å beholde Nathan Redmond kanskje blir den aller viktigste jobben denne sommeren.