Heit kyllinggryte for topp-syklister

Henrik Orre er sykkelkokk for Team Sky, et av verdens største sykkellag. I dag disket han og Wenche opp med en heit kyllinggryte med sellerirot og mango!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heit kyllinggryte med sellerirot og mango

Oppskrift av Henrik Orre, mesterkokk og sykkelkokk for blant andre Edvald Boasson Hagen. Kokeboken Vèlochef får du tak i hos bikeshop.no.

Du får mye protein fra kyllingen, og lite fett og sukker. Sødmen kommer fra eplemost.
Hvitløk, paprika og chili setter fart på forbrenningen.
Server gjerne med villris eller fullkornspasta.

Dette trenger du:

  • 500 g kylling, lår eller filet
  • Olje til steking
  • 1 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 5 dl hakkede tomater
  • 3 dl eplemost
  • 100 g sellerirot
  • 1 moden mango
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

HEIT KYLLINGGRYTE: Mat for både toppsyklister og mosjonister.  Foto: TV 2
HEIT KYLLINGGRYTE: Mat for både toppsyklister og mosjonister.  Foto: TV 2

Del kyllingen i biter og stek i olje i en vidbunnet kasserolle.
Finhakk chili, paprika og hvitløk, og tilsett i gryten når kyllingen begynner å ta farge.
La det frese i 1-2 min.
Tilsett hakkede tomater og eplemost, kok opp og la trekke i 15-20 min.
Del i mellomtiden sellerirot og mango i terninger, ca. 2x2 cm.
Kok sellerirot i kokende vann.
Tilsett sellerirot i kyllinggryten, smak til med salt og pepper.
Topp det hele med mangoterninger og crème fraiche.