Dette er virkelig en ulv i fåreklær

Nei, det er ikke en vanlig Volvo ...

Sportsbil og familiebil i samme innpakning. Faksimile fra finn.no
Sportsbil og familiebil i samme innpakning. Faksimile fra finn.no

Det er mange av oss som drømmer om en skikkelig sportsbil. Ei kruttønne med svulmende hjulbuer, store eksosrør, enda større hjul og med et lydbilde og et utseende som kan skremme en viss mann på flatmark – allerede før soloppgang.

Noen drømmer om den samme moroa bak rattet, men i en litt mer diskret innpakning.
Den blå firedørs Volvo S60-en på disse bildene hører definitivt til bilene i den sistnevnte kategorien.

Ulv i fåreklær

Den vil ikke skille seg nevneverdig ut der den står i oppkjørselen, ikke før man begynner å titte litt nærmere etter, i alle fall...

Spesielle felger, og T6 AWD-emblemer sladrer om at denne ikke er noen sinke i trafikken, mens Polestar-emblemene forsterker den gryende mistanken. Dette er en ulv i fåreklær.

Og det beste av alt. Nå kan du kjøpe den. Bilen ligger nemlig til salgs på finn.no akkurat nå.

Volvo 240 Turbo: Nå er den veteranbil

Eneste i Norge

Prisen på 2015-modellen som kun har gått 5000 kilometer og er tatt inn fra Sverige, er satt til rett under 1,1 million kroner. Så som med morobiler flest, så koster denne en god slant også.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Bilen skal være den eneste av sitt slag her i Norge, og dette er heftige saker.

Bilen er nemlig mye mer enn en chippet T6. Polestar (som er omtrent det samme som AMG for Mercedes og M-Sport for BMW) har gjort en grundig jobb med å finslipe den allerede potente bilen.

Kraftig modifisert

Foruten ny software til motoren, som forresten er en 3-liters rekkesekser, har den også fått ny twinscroll-turbo fra Borg Warner, ny intercooler og 2,5 tommers eksosanlegg. Også Haldex firehjulstrekksystemet har blitt optimalisert. Hjulopphenget er modifisert med blant annet støtdempere fra legendariske Ohlins og for å få stoppet beistet igjen, har man montert større bremser fra Brembo.

0-100 km/t-spurten tar rett under 5 sekunder og også toppfarten har økt i forhold til en vanlig T6.

Vi snakker med andre ord om seriøs sportsbil i en familiebil-innpakning. Slett ikke det vi forbinder med Volvo kanskje, men det er heller ikke første gang de finner på å leke seg litt.

Denne bilen ble et vendepunkt for Volvo

Gammel, stolt Volvo-tradisjon

De av oss som har levd en stund husker kanskje biler som Volvo PV Sport og Volvo Amazon 123 GT? De som ikke har levd fullt så lenge husker kanskje Volvo 240 Turbo fra 1981 eller Volvo 850 T-Gul, eller T5-R som den egentlig het. Bare for å nevne noen. 

Så det Volvo egentlig gjorde her var å følge opp en gammel og stolt tradisjon. Det liker vi.

Har du i tillegg en drøy million å bruke på bil, men synes at Porsche er vulgært –  ja så har du muligheten til å sikre deg en helt unik og rask Volvo akkurat nå!

Dette er bilene Volvo aldri laget