MILLIONBELØP: Jérôme Valcke kobles til millionutbetaling i forbindelse med VM i 2010. Her avbildet med FIFAs president Sepp Blatter under FIFA-kongressen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
MILLIONBELØP: Jérôme Valcke kobles til millionutbetaling i forbindelse med VM i 2010. Her avbildet med FIFAs president Sepp Blatter under FIFA-kongressen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Hemmelig brev kan ha avslørt FIFA-topp

FIFAs generalsekretær kan være i trøbbel.

(NTB/ TV 2): Det var natt til tirsdag at det nyhetsbyrået Reuters skrev at amerikanske påtalemyndigheter mener at generalsekretær Jérôme Valcke gjennomførte millionutbetalingen som er sentral i korrupsjonsetterforskningen mot FIFA.

I en anklage til en føderal domstol i New York beskrives en uidentifisert «høytstående tjenestemann i FIFA» som i 2008 overførte 10 millioner dollar til daværende CONCACAF-leder Jack Warner.

Det antas at denne personen er Valcke, som har vært generalsekretær og FIFA-president Sepp Blatters høyre hånd siden 2007. FIFA avviser påstandene om at generalsekretæren skal stå bak en millionutbetaling til daværende CONCACAF-president Jack Warner.

– Utbetalingene pålydende 10 millioner dollar ble autorisert av formannen i finanskomiteen og gjennomført i henhold til organisasjonens regler, skriver FIFA i en uttalelse.

Etter uttalelsene fra FIFA publiserte PA-journalisten Martyn Ziegler et brev på sin Twitter-profil som impliserer at Valcke hadde noe å gjøre med utbetalingen likevel. Brevet er adressert til generalsekretæren personlig.

Se hele brevet i tweeten.

Konfrontert med innholdet i brevet benekter fortsatt FIFA at Valcke var innblandet i pengeoverføringen.

– Brevet er konsistent med uttalelsen der vi understreker at det var FIFAs finanskomite tok den endelige avgjørelsen, uttaler FIFA gjengitt av PA-journalisten Ziegler.

Jack Warner er nå blant de 14 siktede i korrupsjonssaken mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Fra 1990 til 2011 var han president i CONCACAF, det kontinentale fotballforbundet for Nord- og Mellom-Amerika samt Karibia.

Sør-Afrikas fotballforbund bekreftet søndag å ha betalt ut 10 millioner dollar (80 mill. kroner etter dagens kurs) til CONCACAF i forkant av fotball-VM i 2010, men benektet at det dreide seg om bestikkelser.

I forbindelse med etterforskningen er det blitt hevdet at sørafrikanerne betalte de 10 millionene for stemmer som gjorde at landet vant avstemningen om å få arrangere verdensmesterskapet.  (©NTB/TV 2)