– Trodde han dro en spøk før jeg skjønte alvoret

Zuccarellos bestekompis om den første samtalen etter hodeskaden. 

Bare en time etter at Mats Zuccarello Aasen gikk av isen med hodeskade, ble bestekamerat Glenn Jensen oppringt av en av spillerne på New York Rangers.

Vedkommende hadde en utrivelig beskjed: Zuccarello hadde pådratt seg kraniebrudd og var kjørt til sykehus.

– Det var guffent å høre. Det er ikke sånn at de gutta ringer meg hver dag, så jeg skjønte det var alvorlig, sier Glenn Jensen til TV 2.

Zuccarellos mamma, Anita, reiste over til New York dagen etter. Jensen kommuniserte på sms med Zuccarello, og fikk beskjed om at det var greiest å holde seg hjemme.
Etter noen dager snakket de sammen på Skype. Da sleit «Zucca» med kraftig nedsatt taleevne.

– Først trodde jeg at han tullet, at han dro en spøk. Så skjønte jeg alvoret, og det var ikke noe særlig. Det er ganske guffent å se at folk du bryr deg om bli skadet. Jeg så at han hadde det vondt, og det var ikke morsomt å se. En som pleier å være så full av liv, og glad i å prate, var ikke så glad lenger, sier Jensen.

Zuccarello var en periode også uten førlighet i den ene armen, men han fikk raskt beskjed av legene om at han kom til å bli 100 prosent frisk igjen.

Nå går han til logoped for å snakke normalt igjen.

– Jeg fikk ikke ut noen ord på fire-fem dager, men da blodet gikk ut av hjernen kom det mer og mer tilbake. Det er ikke hundre prosent ennå, men det blir bedre og bedre, sier Zuccarello selv til TV 2.