Larsen med perlescoring i Nilsens debut: – Sykt deilig å vinne!

Brann slet lenge mot Follo og våknet først etter 70 minutter. Men Jesper Mathisen mener Follo ble snytt for poeng på overtid.

Brann-Follo 2-1

Videosammendrag av kampen ser du øverst!

Se intervjuer her eller nederst!

Follo styrte det meste ute på Brann Stadion frem til det gjenstod drøye 20 minutter. Mot spillets gang curlet Kristoffer Larsen inn 1-0 oppe til venstre for Jonathan Rasheed i Follo-målet.

Et lite kvarter seinere doblet Kasper Skaanes for vertene, og sørget for at Lars Arne Nilsens debut på Brann-benken ble av det artige slaget – i hvert fall resultatmessig og sett med Brann-øyne.

Like før slutt reduserte Øystein Vestvatn for Follo, men ett mål holdt ikke for bortelaget og de tre poengene ble værende igjen i Bergen.

Annullert Follo-scoring på overtid
Fire minutter på overtid greide Follo riktignok å få nok en ball i mål, men scoringen ble annullert for angrip på Brann-keeper Piotr Leciejewski. Om annulleringen var korrekt, var vanskelig å se ut i fra TV-bildene.

– Jeg synes ikke scoringen skulle vært annullert, kom det fra TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter kampen.

– Vi hever oss i 2. omgang. Vi får noen kontringer og greier å straffe Follo, sier målscorer Kristoffer Larsen til TV 2.

– Vi har mye å jobbe med
Nyansatt Brann-trener Lars Arne Nilsen hade følgende kommentar etter sin første kamp i sjefsstolen:

– Vi har mye å jobbe med, men vi tar tre poeng, noe som er utrolig viktig. Det var sykt deilig å vinne!

Follo-trener Hans-Erik Eriksen mener Follo burde avgjort kampen tidligere.

– Det burde vi. Men vi scorer ikke på de mulighetene vi lager, og da står vi her nå med null poeng. Det er selvsagt surt, sier Eriksen.

Stolpetreff fra Larsen
Follo hadde ballen i mer eller mindre hele det første minuttet på Brann Stadion, men aggressive Brann-spillere, med Marcus Pedersen og Kristoffer Larsen i spissen, presset gjestene fra øst bakover på banen.

Like før det var spilt fem minutter måtte Follo-forsvarer Torstein Mjønner ty til ulovlige midler for å stoppe Kristoffer Larsen som fosset fremover mot Follo-feltet. Dommer Sigurd Kringstad dømte korrekt frispark, og et lite minutt seinere var Larsen svært nære å gi Brann en pangåpning på kampen da han satte frisparket i stolpen og ut.

Gigantsjanse til Follo
Etter Larsens stolpeskudd skapte Brann forholdsvis lite i resten av den første omgangen. Skaanes og Nouri kombinerte fint ute på høyrekanten ved et par tilfeller, men det var Follo som stod for det flotteste spillet i løpet av de første 45 minuttene.

Ti minutter før hvilen snappet bortelagets Håvard Dalseth opp en retur fra Brann-keeper Piotr Leciejewski, men Bismar Acosta fikk stoppet forsøket fra Dalseth i siste liten før Erdin Demir klinket bort ballen like foran Alexander Ruud Tveter.

– Det ser ut som det er Follo som spiller på hjemmebane! Follo har styrt dette. Ingen Nilsen-effekt foreløpig, konstaterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter å ha sett lagene gå i garderobene på stillingen 0-0.

Ny stor Follo-sjanse
I 2. omgang fortsatte Follo å spille seg frem til gode sjanser. Og da omgangen bare var fire minutter gammel var Dalseth frempå på ny. Etter vakkert Follo-spill mottok 18-åringen ballen like foran mål, men forsøket gikk via Leciejewski og i stolpen før Brann fikk klarert.

Selv om det var Follo som styrte banespillet, kom også hjemmelaget i rødt seg etter hvert frem til et par sjanser. Ti minutter etter Dalseths store sjanse, knallet Kristoffer Larsen til med strak vrist fra kanten av 16-meteren. Men heller ikke denne gangen gikk ballen på innsiden av stengene og Follo kunne puste lettet ut.

Dalseth i kjempeform
Så var det bortelagets tur igjen. Nok en gang var det unge Dalseth som var hjernen bak det vakre Follo-spillet, men Aleksander Ruud Tveter kom akkurat litt for sent til å skli inn innlegget fra unggutten.

Like etter ble Dalseth byttet ut, og like etter det igjen eksploderte det på Brann Stadion. Amin Nouri sendte ballen opp til innbytter Fredrik Haugen, som trillet videre til Kristoffer Larsen. Fra 20 meters hold plasserte 23-åringen ballen nydelig opp til venstre for Jonathan Rasheed i Follo-målet.

Våknet etter scoringen
Scoringen vekket Brann-laget, og i minuttene etter var det tydelig at rødtrøyene hadde fått seg en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning.

Sju minutter før ordinær tid doblet Kasper Skaanes for vertene, før Øystein Vestvatn reduserte for Follo like før slutt.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Brann: Leciejewski, Nouri, Grønner, Acosta, Demir, Skaanes, Demidov, Barmen, Huseklepp, Pedersen, Larsen.
Follo: Rasheed, Simonsen, Lübeck, Mjønner, Skogmo, Rasch, Raddum, Vestvatn,