Disse to skal lokke deg til kinosalen i høst

Thea Sofie Loch Næss (18) og Iben Akerlie (27) spiller i den nye ungdomsfilmen Dryads - Girls don't cry.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til høsten har filmen «Dryads - Girls don't cry» premiere på norske kinoer, og Thea Sofie Loch Næss (18) og Iben Akerlie (27) er to av skuespillerne i den rebelske ungdomsfilmen.

I filmen følger vi ungdomsbandet Dryads, og det er spekket med både egenprodusert musikk og festing.

– Det som begynte som en musikkfilm, men det har blitt en veldig fin ungdomsfilm. Det har blitt en sterk historie som mange vil kjenne seg igjen i, forteller Iben, som har hovedrollen i filmen.

Se de første klippene fra filmen og intervju med jentene i videoen øverst!

Fint å ha skuespillerkjæreste

Hun er kjent fra filmen Victoria, filmatiseringen av Knut Hamsuns verk fra 1898, hvor hun også møtte sin nåværende kjæreste Jakob Oftebro (29). 

– Det er en spesiell bransje. Det er mange rare arbeidstider og mye å ta hensyn til. Så det er fint å komme fra samme verden, forteller Iben om kjæresteforholdet.

Iben og Thea forteller at yrket som skuespiller slett ikke er glamorøst. 

– Det man får i denne bransjen er litt det man får i ungdomstiden, det intense forholdet der og da, det er litt som å være på leirskole. Å være med i prosjekter og spise lunsj og frokost sammen, sier de.

– Det er skuespillerhverdagen jeg setter mest pris på. Den er kanskje ikke glamorøs, men den er utrolig fin og vakker, sier Iben.

Er ikke rebelske

Å være rebelsk ungdom er ikke nytt for Thea, som ble kjent for sin rolle i Natt til 17., men både hun og Iben forteller at de egentlig er svært lite rebelske. 

– Vi liker ikke fart og spenning i det hele tatt. Bare myke dyner, ler de.

Men i fjor sommer fikk de prøve seg på blant annet Hovefestivalen, og resultatet av innspillingen, får vi se på norske kinoer i august.