MESTERLIGA: Falcao kan ødelegge Manchester Uniteds Mesterliga-drøm. Foto: Scanpix.
MESTERLIGA: Falcao kan ødelegge Manchester Uniteds Mesterliga-drøm. Foto: Scanpix.

Falcao kan ødelegge Manchester Uniteds Mesterliga-drøm

Sjekk hvilke lag Manchester United kan møte i Mesterliga-kvalik til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4. plassen i Premier League betyr at Manchester United må ut i Mesterliga-kvalik kommende sesong. I playoffen blir Manchester United seedet, men det betyr ikke at det ikke kan bli vanskelig å ta seg videre til den gjeveste turneringen i Europa.

United går direkte til Mesterliga-playoff sammen med Bayer Leverkusen, Sporting, Valencia og Lazio . Av disse fem lagene blir United, Valencia og Bayer Leverkusen garantert seedet.

Kan møte Lazio eller Monaco

Sporting og Lazio blir etter all sannsynlighet ikke seedet i playoffen. Grunnen er nemlig at det finnes lag som spiller 3. kvalikrunde i Mesterligaen som er høyere ranket enn disse to.

I 3. kvalikrunde skal andreplassene fra Russland, Nederland, Ukraina, Belgia, Tyrkia, Hellas, Sveits, Østerrike og Tsjekkia, samt 3. plassen i Frankrike (Monaco) kjempe om fem plasser til playoffen. De ti lagene som skal kjempe om fem playoff-plasser er Monaco, Sjakthar Donetsk, CSKA Moskva, Ajax, Panathinaikos, Gent, Fenerbache, Young Boys, Rapid Wien og Sparta Praha.

Sjakthar Donetsk og Ajax er bedre ranket enn Sporting og Lazio. Om de to klubbene går til playoff, blir Sporting og Lazio useedet i playoffen. Lazio er også dårligere ranket enn CSKA Moskva, så det skal mye til for at Roma-klubben blir seedet i playoffen. Monaco blir uansett ikke seedet om de tar seg videre fra 3. kvalifiseringsrunde.

For Manchester United betyr det at Lazio og Monaco (om klubben tar seg videre fra 3. kvalikrunde) ligger i potten når Mesterliga-playoffen trekkes 7. august. Det kan bety et gledelig (?) gjensyn med Radamel Falcao for Louis van Gaals menn. Kampene spiller 18/19. august og 25/26. august.

Real Madrid og Arsenal blir ikke seedet

Kommende sesong vil serievinnere i de sju beste ligaene bli førsteseedet i gruppespillet til Mesterligaen. Siden Barcelona og Juventus begge ble seriemestre, vil PSV Eindhoven bli det siste og åttende laget som blir seedet.

Denne sesongen havnet både Arsenal, Chelsea og Barcelona på det øverste seedingsnivået. Grunnen er at de tre klubbene er ranket blant de åtte beste klubbene ifølge Uefas klubb-koeffisient.

Men det er det slutt på nå.

For Real Madrid og Arsenal betyr det at begge klubbene havner i seedingspott to kommende sesong.