Bekreftet: Han blir Martin Ødegaards sjef

Rafa Benítez tar over Real Madrid. 

Rafa Benítez er ny trener i Real Madrid og blir Carlo Ancelottis erstatter på Santiago Bernabéu.

Det bekreftet den spanske storklubben på sine hjemmesider onsdag, og senere på dagen ble han vist fram i en offisiell presentasjon. 

Se alt fra Real Madrid TV på TV 2 Sumo!

Les også: Ancelotti ferdig i Real Madrid

55-åringen har signert en treårskontrakt med klubben han vokste opp i, og blir dermed Martin Ødegaards nye sjef i den spanske hovedstaden. 

– Det vanskeligste er å si hva man skal si. Det er en veldig spesiell dag. Dette er mitt hjem. Jeg jobber hardt og jeg har et veldig godt team i ryggen.

– Forhåpentligvis vil jeg klare å få til alt jeg blir spurt om. Jeg håper å vinne titler og spille god fotball, var hans korte ord da han ble presentert.

Da han skulle holde opp Real Madrid-drakten for å vise at han nå er en del av klubben fikk den Madrid-fødte 55-åringen en liten tåre i øyekroken.

Se video av Benítez-tåren her!

Benítez annonserte sin avgang fra italienske Napoli for seks dager siden, og det har vært en dårlig skjult hemmelighet at han kom til å overta Madrid-klubben.

– Kravene er alltid høye i Real Madrid. Vi ønsker perfeksjon. Vi tror at det umulige kan bli mulig, og vi er klar for en ny æra med en ny manager, sa klubbpresident Florentino Perez da Benítez ble presentert.

Les også: Ødegaard fikk debuten - byttet inn for Cristiano Ronaldo
Les også: – Ødegaard-debuten er fantasi som blir virkelighet

– Systemet vi bruker er ikke så viktig, vi vil spille god fotball og vinne
Etter presentasjonen ble det også avholdt en pressekonferanse, der Benítez lettet noe mer på sløret.

– Det har vært en tøff vei mot suksess. Sirkelen startet her, og nå er jeg her igjen. Du blir fylt av følelser. Det er et så spesielt sted for meg, sa han.

Han ville gjerne snakke om klubben, men ikke om enkeltspillere, og stadfestet viktigheten av titler.

– Real Madrid er en så viktig klubb. Vi har alltid ett øye på overgangsmarkedet. Vi har en stor tropp og store spillere. Systemet vi bruker er ikke så viktig, vi vil spille god fotball og vinne.

– Man kan vinne på forskjellige måter og spille forskjellige systemer, men som manager for et lag med så mange kvaliteter må man spille bra og score mål. Hovedoppgaven er selvsagt å vinne titler. I dag er ikke dagen for å snakke om enkeltspillere, sa han.

– Hvis Castilla-spillerne er gode nok, vil jeg prøve å hjelpe dem
Det ble allikevel tid til å svare på hans syn rundt Castilla-laget, som nordmenn har fått stifte bekjentskap med gjennom Martin Ødegaard denne våren.

– Hovedansvaret mitt er førstelaget, men det betyr ikke at jeg ikke skal holde et øye på det som skjer rundt ungdomsakademiet. Jeg snakket med Zinedine Zidane og jeg er sikker på at vi får et godt forhold.

14 ÅR MED BENITEZ: John Carew (øverst til venstre) vant ligaen med Rafa Benitez som sjef i 2002. De resterende bildene er fra 2003 til 2015. Foto: Scanpix/montasje.
14 ÅR MED BENITEZ: John Carew (øverst til venstre) vant ligaen med Rafa Benitez som sjef i 2002. De resterende bildene er fra 2003 til 2015. Foto: Scanpix/montasje.

 

– For noen dager siden så jeg noen ungdomsspillere fra Castilla, og hvis de er gode nok vil jeg prøve å hjelpe dem. Men jeg vil koordinere det som skjer i Castilla med Zidane, sa han.

Benítez fikk også spørsmål om det faktum at spillerne var såpass positive til forgjengeren Carlo Ancelotti ville gjøre det vanskelig for ham selv å lykkes.

– Jeg mener det er et positivt tegn. Jeg håper at jeg, hvis jeg forlater klubben, kan få samme avskjed av spillerne, sa han.

Har vunnet La Liga to ganger
Rafael Benítez har tidligere vært trener i blant annet Valencia, Chelsea og Liverpool.

Han ledet Liverpool til topps i Mesterligaen i 2005.

Sist gang han hadde ansvaret for et spansk lag var i 2004, da han hadde stor suksess med Valencia. Den sesongen endte med triumf både i La Liga og i UEFA-cupen.

Den spanske toppdivisjonen vant han med Valencia også i 2001/02.

I tillegg til Mesterliga-triumfen i 2005 har han også blant annet FA-cupen (2005(06) med Liverpool, Europaligaen (2012/13) med Chelsea og den italienske cupen (2013/14) på CVen.

Han er to ganger kåret til Europas beste manager av UEFA, og har altså vært både spiller og trener for Real Madrids B-lag (Castilla).

– Han drømte om dette som gutt. Hans hjerte er «madridista». Han kjenner til verdiene i klubben, og vil garantere oss suksess. Han er en av de beste trenerne i verden, hardtarbeidende og en som kan få det beste ut av våre spillere, sa president Perez.

– Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer i førstelagstroppen
Tirsdag uttalte Michael Qureshi, den danske forfatteren av boken «Martin Ødegaard», seg til TV 2
med tanke på hva en Benítez-ansettelse ville bety for nordmannens tid i klubben.

– Jeg har en fornemmelse av – og det har jeg også hørt fra folk i Madrid allerede nå – at Benítez ønsker å involvere Ødegaard mer i førstelagstroppen. Så jeg tror ikke Real Madrid leier ham ut, sa forfatteren da.

Tidligere har også spanske journalister uttalt seg til TV 2 om hvorvidt en Benítez-ansettelse vil påvirke Ødegaard.

– Det er en trener med rykte for å være veldig tøff. Vi får se hva som skjer. Jeg er litt usikker på om Ødegaards profil er den som passer best inn i Benítez tankegang, sa Neox-journalisten Nacho Peña i mai.

Les også: – Usikker på om Ødegaards profil passer for Benitez