Dette får du bare i Tesla – eller om du heter James Bond

Periskop, ski, røykmaskin og flammekaster ...

Tesla har bilverdens desidert største infotainment-skjerm. Og den byr på noen muligheter du ikke finner i andre biler! Foto: Tesla.com/privat.
Tesla har bilverdens desidert største infotainment-skjerm. Og den byr på noen muligheter du ikke finner i andre biler! Foto: Tesla.com/privat.

Du har kanskje vært litt amper i bilen noen ganger du også. Det er jo så mange andre bilister som ikke vet hva de driver med. Eller kanskje du bare har en dårlig dag og har en god porsjon frustrasjon som trenger å ventileres, før du kommer hjem og skal forsøke å være et lykkelig medlem av familien.

Hvor deilig hadde det ikke da vært å kunne gå litt berserk med laser, maskingevær og annet "utstyr" som normalt sett er forbehold menn med liv til drepe? Vi mener naturligvis ikke at du skal gjøre det på ordentlig, men nå finnes det en smart løsning for de som vil "late som", og samtidig ha det litt moro.

Les også: Så bra er Tesla med 4x4

Oppdaget ved en tilfeldighet

Det er vel egentlig ikke helt overraskende at det er på¨Tesla en slik mulighet dukker opp. De er jo ikke helt som alle andre bilprodusenter. Det oppdaget Espen Solhaug for ikke så lenge siden. 

– Jeg hadde en lånebil fra Tesla, og plutselig snublet jeg over denne morsomme gimmicken. Det er rett og slett en weblink som kan skrives inn i webleseren i bilen, så dukker det opp. Den er jo ganske artig, forteller en lattermild Solhaug.

Les også: Her er miljøbilen som kan parkere Tesla

Flere "skins"

Det er også andre mulige menyer du kan "bestille". For eksempel såkalt "valet mode". Dette er noe som er ganske vanlig i USA – der en på flere hoteller og restauranter overlater bilen til egne personer som parkerer bilen for deg. Med en slik innstilling, kan du for eksempel begrense hvor fort bilen går.

Den kan også sette begrensninger om du låner bilen til andre, som du ikke vil skal kjøre for fort.

Les også: Om tre år kan det være halv pris på superelbilen

– Fantastisk service

Espen fikk sin Tesla Model S 85 3. januar i år, og har så langt vært veldig fornøyd.

– Jeg har hatt VW Tiguan og BMW 525 før, men Tesla er noe spesielt. Det er nok ikke like god kvalitet som en BMW, men det er ikke langt unna. Det som gjør det ekstra hyggelig å eie Tesla, utover selve bilen, miljøeffekten og økonomien, er den fantastiske servicen hos forhandler. Der har de andre virkelig noe å lære, mener Tesla-eieren.

Men så langt er det altså bare James Bond som i realiteten har mulighet til å slippe ut spiker, røyklegge trafikken bak og skyte med laser. Og det er kankje like greit. Så får vi andre nøye oss med litt morsomme gimmicks ...

Les også: SUV-versting med miljøprofil