Opprykksfinale endte i masseslagsmål

Se video fra skandalekampen her. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rangers tapte 0-3 for Motherwell i den skotske opprykksfinalen søndag og må nå belage seg på en ny sesong i skotsk mesterskapsserie.

Men kampen vil nok bli husket for helt andre ting enn at opprykket glapp for Glasgow-klubben.

Se video fra tumultene øverst i saken!

Sparket og slo
For idet dommeren blåste av kampen på Fir Park kokte det over for Rangers-forsvarer Bilel Mohsni. Etter å ha fått et dytt i ryggen av Lee Erwin, svarte tunisieren med å sparke til spissen og slå ham i ansiktet.

Erwin dyttet angivelig borti Moshni fordi han nektet å takke for kampen. 

Flere spillere og etter hvert også Motherwell-fansen sluttet seg til de to kamphanene og det hele utviklet seg til et masseslagsmål som det måtte både politi og vakter til for å få stoppet. 

Opptrinnet ble belønnet med tre røde kort - to til Motherwell og ett til Rangers. 

Nå varsler skotsk politi at de skal gå gjennom TV-bildene for å se om de eventuelt skal straffeforfølge noen av partene, melder Daily Mail.

– Skammelig
Rangers-trener Stuart McCall sa på en pressekonferanse etter kampen at han ikke så hva som skjedde. 

– Jeg var i spillertunnelen, så jeg så ikke hva som skjedde. Men jeg fikk vite at det ble delt ut tre røde kort etter kampen. Ett til oss og to til Motherwell.  Dersom det viser seg at han slo er det selvsagt ikke akseptabelt. Det er skammelig. Ingen kan oppføre seg sånn, sier Rangers-manageren. 

Også Sky Sports-ekspert og tidligere Rangers-spiller Neil McCann mener oppførselen er skammelig. 

– Det er absolutt skammelig måten de oppfører seg. Lee Erwin burde ikke dyttet til ham. Han burde bare gått vekk. De har akkurat vunnet kampen. Om Mohsni velger ikke å takke for kampen er det han som er dårlig taper. Men å reagere på den måten han gjør er flaut for ham og for Rangers. Rangers bør ta affære med en gang, sier han til Sky. 

– Ryktet hans er ødelagt
Mandag melder The Guardian at Mohsni er ferdig i klubben. Tunisieren står uten kontrakt etter sesongen og kommer ikke til å få den fornyet.  

– Han kommer ikke til å bli værende i Rangers etter dette, men jeg kan heller ikke si hvor han kommer til å ende opp. Men han kommer hvertfall til å forlate landet. Ryktet hans i Storbritannia er ødelagt og karrieren over, sier hans agent til avisen. 

Degradert i 2012
Økonomisk rot førte til at Rangers ble slått konkurs og degradert til 3. divisjon i 2012. Klubben har rykket opp to ganger siden, men mislyktes med å ta det siste steget tilbake til det øverste nivået.