Snart kan smartklokkene ta over bilene

Her går utviklingen fort!

Volvo åpner for at du kan styre flere funksjoner på bilene deres fra en smartklokke, som for eksempel Apple Watch. Fotomontasje:  Volvo/Scanpix.
Volvo åpner for at du kan styre flere funksjoner på bilene deres fra en smartklokke, som for eksempel Apple Watch. Fotomontasje:  Volvo/Scanpix.

Akkurat nå er vi inne i en rivende utvikling på infotainment-fronten for biler. Internett-oppkobling og en rekke apper, gjør at du kan utføre en rekke funksjoner fra mobilen, PC-en eller nettbrettet. Systemene kan blant annet også brukes til å overvåke hvor bilen din til enhver tid er.

Men det stopper ikke der. Volvo har akkurat kunngjort at en rekke funksjoner på deres biler snart kan styres fra såkalte smartklokker. Alt det tekniske skal være på plass mot slutten av juni.

Debuterer i XC90 

En oppdatert versjon av Volvos On Call-app, gjør at brukerne da kan bruke smartklokken til å låse opp og igjen bilen, de kan kontrollere ulike innstillinger, slå på forvarming og finne igjen bilen på parkeringsplasser – for å nevne noe.

Systemet skal være kompatibelt med en rekke forskjellige smartklokker.

I forbindelse med dette, har Volvo også redesignet sin On Call-app fullstendig. Denne er basert på infotainment-systemet Sensus som er på plass i nye XC90.

Den bilen fungerer i praksis som et lite utstillingsvindu for hva vi kan vente oss fra Volvo i årene framover. Mye av den nye teknologien debuterer i XC90, før den skal filtreres videre ned i modellutvalget etter hvert.

Snart kan bilen din se slik ut inni

Integrere mobilen 

IT-gigantene Apple og Google har også utviklet hvert sitt system for informasjon og underholdning i bil. Apples system heter CarPlay, mens Google står bak Android Auto.

Enkelt forklart skal mobilen kunne integreres med bilens infotainmentskjerm, og styres via brytere og hendler i bilen. Dette kommer nå i en rekke nye bilmodeller.

Du har vel Broom-appen du også? Her kan du lese mer om den: