Slik lager du supergod streetfood

Det ble kokkelering på Karl Johan med racerkokkene Stian Floer og Jan Robin Ektvedt fra Hitchhiker. Sammen med Wenche lagde de steambuns i sin tøffe food truck!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steambuns
Oppskrifter fra boka Gatemat av Stian Floer og Jan Robin Ektvedt fra restaurant Hitchhiker, Mathallen

Ribbe

Dette trenger du:

  • 500 g tynnribbe, uten bein og svor
  • 2 ss koreansk chilipulver
  • 2 ss grovsalt
  • 1 ss ristede fenikkelfrø
  • 1 ss ristede korianderfrø

Slik gjør du:

Dagen  før servering: Gni inn ribben med alt krydderet og la det helst ligge i 1 døgn i kjøleskapet.   
Ta den ut av kjøleskapet,  børst av overflødig saltkorn og legg den i en ildfast form.

Stek i varm stekeovn ved 130 grader i 2 1/2 time.
Hold litt øye med den. Blir den for brun, øs en liten skvett vann over.
Når den er ferdig lar du den hvile litt før du steker den gylden på hver side i en stekepanne så den blir litt crispy. 
Skjærer opp i tynne skiver.

Deig, ca.25 buns

FOOD TRUCK: Kokk Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker, reiser land og strand med god og trendy gatemat.  Foto: TV 2
FOOD TRUCK: Kokk Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker, reiser land og strand med god og trendy gatemat.  Foto: TV 2

Dette trenger du:

  • 600 g Red Lotus spesial mel, evt. 650 g hvetemel 
  • 6 ss sukker
  • 3 ss melkepulver
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts bicarbonat/natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 1/2 ss solsikkeolje
  • 3 1/2 dl lunkent vann

Slik gjør du:

Ha alt i en eltemaskin og kjør den på medium til høy hastighet i 5 min.
La den heve til det dobbelte i bollen under plastfolie.
Del den opp i emner på 40 g og trill til boller.
Legg på bakepapir og la heve i 20 min under plastfolie.
Gni inn benken med noen dråper solsikkeolje og kjevle bollene ut til runde små pizzabunner.
Pensle den ene halvdelen med solsikkeolje og brett den andre halvdelen over, slik at de får en halvmåne form.    
Legg over på et bakepapir og dekk med plastfilm.
La heve til dobbel størrelse.  
Damp i 10 min. 

Salat

Dette trenger du:

  • 1 stk grønt eple
  • 2 stk gulrot
  • 1 agurk
  • 1 pt koriander
  • 1 stk lime
  • salt
STEAMBUNS: Et godt alternativ for pølse i brød.  Foto: TV 2
STEAMBUNS: Et godt alternativ for pølse i brød.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Finsnitt alle grønnsakene i strimler og finhakk koriander.
Ha alt i en bolle, skvis over lime og smakt til med salt.

 

Chili majones 

Dette trenger du:

  • 1 egg
  • 1 ss sennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ss sriracha saus
  • saften fra en halv sitron
  • salt

Slik gjør du:

Knekk egget i en bolle sammen med sennep og spe i solsikkeolje i en tynn stråle mens du visper. 
Når all oljen er visper inn, bland inn de resterende ingrediensene og smak til med salt.
Sprøtt til topping: sprøstekt svor/baconcrisp, evt. grovhakket spørstekt  brød.