BRED STØTTE: Tahera Ahmad fortalte om sin opplevelse på Facebook. Senere har hun fått bred støtte. Foto/skjermdump: Ap/Facebook
BRED STØTTE: Tahera Ahmad fortalte om sin opplevelse på Facebook. Senere har hun fått bred støtte. Foto/skjermdump: Ap/Facebook

Muslimsk kvinne ble nektet uåpnet Cola-boks på flyet

Flyvertinnen skal ha begrunnet dette med at den hijabkledde kvinnen kunne bruke boksen som våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under en flyvning mellom Chicago og Washington D.C. fredag, at Tahera Ahmad (31) ville ha en boks med Coca-Cola Light.

Av hygieniske årsaker ba Ahmad om å få en uåpnet boks med brus. Dette ville ikke flyvertinnen gi henne, men rett etterpå overrakte hun en uåpnet boks med øl til mannen i setet ved siden av. 

Da ville den hijabkledde kvinnen vite hvorfor ikke hun kunne få en uåpnet boks.

– Vi har ikke lov til å gi uåpnede bokser til folk, fordi de kan bli brukt som våpen på et fly, skal flyvertinnen ha svart.

Følte seg diskriminert

Det er Tahera Ahmad som selv som forteller om hendelsen på sin Facebook-side. 

Ahmad skriver at hun forklarte til flyvertinnen at hun følte seg diskriminert. Hun begrunnet dette med at mannen ved siden av nettopp hadde fått en uåpnet boks. 

Ifølge Ahmad tok flyvertinnen da tak i mannens øl og åpnet den.

– Det er for at du ikke skal kunne bruke den som våpen, skal hun ha sagt.

– Din muslim, du må holde kjeft

31-åringen, som hadde på seg hijab, sier at hun spurte en av de andre passasjerene om de hadde lagt merke til oppførselen.

– Din muslim, du må holde kjeft, skal en annen mann ha ropt. 

– Hva? svarte hun.

– Ja, du vet at du ville ha brukt den som våpen, så holdt kjeft.

Fremtredende muslim

Tahera Ahmad arbeider som kapellan på Northwestern University i Chicago. Hun ble i fjor omtalt som en av mest fremtredende muslimske kvinnene i USA, ifølge Northwestern University

Ahmad har fått bred støtte i sosiale medier under emneknaggen «unitedfortahera» etter at hun fortalte om episoden. Saken har også fått svært mye omtale i amerikanske medier.

Kvinnen hevder imidlertid at hun ikke er ute etter «å ta» selskapet, melder CNN

United beklager

Flyselskapet United Airlines beskriver hendelsen som en misforståelse.

– Vi snakket med Ahmad i kveld for å få en bedre forståelse for hva som skjedde, og for å beklage at vi ikke leverte servicen som kunden forventer når hun reiser med oss, heter det i en uttalelse.

Flyvertinnen diskuterte hendelsen med Ahmad etter at flyet hadde landet i Washington D.C., ifølge selskapet.

Passasjeren er ikke fornøyd med tilbakemeldingen.

– Jeg har ikke mottatt en skriftlig oppriktig unnskyldning for den smerte og skade jeg har opplevd som følge av diskriminering og hatefulle ord mot meg, skriver hun.