AMERIKANSK: Mikkel Diskerud er nå mer amerikansk enn norsk, etter at han både spiller klubbfotball i USA og spiller med amerikanske flagget på brystet. Foto: TV 2.
AMERIKANSK: Mikkel Diskerud er nå mer amerikansk enn norsk, etter at han både spiller klubbfotball i USA og spiller med amerikanske flagget på brystet. Foto: TV 2.

Kameraten får landslagssjansen Mix aldri fikk

– Jeg er ikke bitter, sier New York-proffen til TV 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York (TV 2): Adama Diomande ble forrige uke tatt ut i Per-Mathias Høgmos landslagstropp, og markerte det med å bli matchvinner for Stabæk søndag. 

Landslagsledelsen sender dermed et tydelig signal til 25-åringen at de ønsker at han velger det norske landslaget fremfor Elfenbenskysten. Skolekameraten Mikkel Diskerud fikk aldri den samme sjansen til å vise seg frem, verken under Drillo eller Høgmo, og valgte det amerikanske landslaget.

– Jeg og «Dio» gikk jo i klasse sammen på NTG, og det er utrolig morsomt at han får sjansen. Jeg har alltid visst at han er et stort talent. Han har flyttet rundt på seg mange steder, men nå virker det som han har funnet seg til rette og scorer masse mål. Så det er ekstremt kult. Han har kvaliteter som kan utgjøre forskjellen, sier Diskerud.

Mix har også spilt på aldersbestemte landslag i Norge, men fikk sjansen på USAs A-landslag i 2010. Han valgte for alvor å spille med det amerikanske flagget på brystet i 2013, og 24-åringen spilte VM i Brasil i fjor sommer.

– Er du bitter over at du ikke fikk samme sjansen som Diomande?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har mange gode venner på det amerikanske landslaget. Jeg fikk jo æren av å representere Norge i aldersbestemte landslag, og har masse gode minner derfra. Jeg er jo ekte norsk supporter jeg. Følger med på kampene, og heier så mye jeg kan, presierer han.

– Rosenborg-gutta skryter
TV 2 besøker den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren på Yankee Stadium. Den historiske baseball-arenaen, som nå er blitt hans andre hjem sammen med resten av laget til den nyoppstartede klubben New York City FC. Der er han lagkamerat med stjernespiller Davil Villa, og Frank Lampard er forventet å slutte seg til klubben i juli etter at lånetiden hos søsterklubben Manchester City nå har utløpt.

24-åringen innrømmer at overgangen har vært ganske stor.

– Vi hadde 42.000 tilskuere her på den første kampen. Det var veldig spesielt, med nasjonalsang, fyrverkeri og hele pakka. Ellers er det er litt spesielt for en Oslo-gutt å oppleve store plaktater over Times Square. Jeg har venner som bor her, og ikke visste at jeg skulle hit. Plutselig ser de meg på en stor skjerm, så de ringte og var litt forbauset, sier 24-åringen med et smil.

– Hva er det største forskjellen fra norsk fotball sammenlignet med livet her?

– Jeg får ikke se Ole Selnæs så mye da, så det blir mye skype. Hehe. Ellers er det jo atmosfæren og hele byen. Det skjer alltid noe i New York, selv om vi ikke får oppleve alt siden vi er fotballspillere, sier Diskerud som er blitt god venn med blant andre Mats Zuccarello Aasen.

Men Mix følger ikke mindre med på norsk fotball selv om døgnet nå er snudd på hodet, og han må tåle en del skrytemeldinger fra Trondheim.

– Det blir en mye snapchat, og de skryter av seg selv de gutta der, ler han og legger til:

– Neida, vi har en god tone og jeg har invitert mange av gutta over hit til New York når de har tid. Ellers prøver jeg å få med meg så mange kamper som mulig. Streamer, og står opp tidlig. All ære til dem, og Kåre ser ut til å ha gjort en god jobb med dem i vinter. Det er ekstremt morsomt at det går så bra, og Kjernen fortjener det syns jeg!

Sliter i motbakke
Men mens gamleklubben leder Tippeligaen ligger Oslo-guttens nåværende klubb helt på bunnen i den østlige serien. 

Etter 13 kamper står de med åtte fattige poeng, og Mix har ikke scoret etter åpningskampen – da ble han historisk som klubbens aller første målscorer.

Han får likevel skryt fra treneren Jason Kreis.

– Mix har utrolig mye energi og stor løpskapasitet. En av de mest interessante tingene ved ham er at det ofte ser ut som han holder på å dø der ute, også finner han plutselig nye krefter i duellene. Så jeg er veldig fornøyd med at han fortsetter å kjempe, for vi kommer til å trenge det fra mange av gutta inntil vi har fått mer selvtillit og er har blitt et sterkere lag, understreker Kreis.

De amerikanske journalistene flokker seg rundt Mix og stjernespiller David Villa. De krever svar på hvorfor blåtrøyne kun har én seier så langt denne sesongen.

– Det er tøft. Det gikk ikke denne gangen, men vi må bare holde motet oppe og jobbe enda hardere for å stikke av med tre poeng neste kamp, svarer Oslo-gutten.

17. juni blir det et norsk cupmøte mellom Mix og New York City FC, og Mads Stokkelien og New York Cosmos.