Tromsøs keeperhelt (20) stoppet Rosenborg

– Jeg bare nøt det, gliser Pål Heigre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alle scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Rosenborg - Tromsø 1-1:

Lerkendal Stadion/Bergen (TV 2): Rosenborg rotet vekk ledelsen og måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot tabelljumbo Tromsø søndag kveld.

Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Serielederen hadde mer enn nok av sjanser underveis til å sikre alle tre poengene. Ikke minst i løpet av kampens ti siste minutter. Men Tromsø-keeper Pål Heigre sto – for å bruke en god og gammel floskel – som en «levende vegg» på Lerkendal.

– Det er ikke vanskelig å kåre banens beste spiller her i dag. Han heter Heigre og står i mål for Tromsø, skryter TV 2s fotballekspert Egil Drillo Olsen.

– Jeg bare nøt det

20-åringen gliste derfor svært bredt etter kampslutt.

– Det var en veldig kjekk opplevelse. Jeg bare nøt det. Jeg følte at jeg kunne ta alt i dag, sier han til TV 2.

Praktkampen smaker nok ekstra godt, ettersom Heigre tabbet seg ut da TIL rotet vekk seieren bot Odd i forrige serierunde.

Før den kampen hadde også både Benny Lekström og Gudmund Kongshavn markert seg negativt med flere tabber mellom stengene, så TIL-trener Steinar Nilsen gledet seg naturlig nok ekstra over en keeper som endelig leverer på toppnivå.

– Vi har nå en keeper som virkelig er en matchvinner. Jeg gleder meg også over holdningen til gutta der ute i dag. De stod på som bare det mot Norges beste lag for øyeblikket, sier Nilsen til TV 2.

Heigre er i hvert fall klar for å ta utfordringen på strak arm.

– Jeg trives veldig godt her i Tromsø. Det har vært fint å få stå nå for min utvikling. Det er fantastisk å lykkes her på Lerkendal. Det er helt nydelig, sier han med et smil.

Og nå tror Heigre at en opptur er i vente for Tromsø.

– Jeg tror dette vil gi oss en motivasjon til å jobbe på videre. Dette gir oss troen på det vi gjør. Det er helt nydelig, sier han.

Ingebrigtsen: – Han stengte buret

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke like fornøyd etter kampslutt. RBK holder riktignok fortsatt på serieledelsen, men burde ha vunnet med soleklare sifre mot Tromsø.

Men så var det denne Heigre, da.

– Vi skapte mer enn nok sjanser til å score flere enn det ene. Vi burde scoret både to og tre, men Pål Heigre stengte buret, han. Sånn er det enkelte dager. Han hadde en fantastisk dag på jobben, sier Ingebrigtsen til TV 2.

– Det var også unødvendig å slippe inn det målet. Da var vi dårlig organiserte. Vi burde ha kontrollert det da vi hadde 1-0, sier RBK-sjefen.

Traff tverrliggeren 

Rosenborg tok tidlig tak i kampen, styrte det meste av spillet og rullet opp de største sjansene.

Etter 20 minutter hadde blant annet Alexander Søderlund en stor mulighet til nettkjenning, mens Riku Riski og Hólmar Örn Eyjólfsson fikk en enda større dobbeltsjanse i det 30. minutt på tilnærmet åpent mål.

Først headet Riski rett i tverrliggeren, før Eyjólfssons forsøk på returen gikk like utenfor.

Scoringen kom først i det 48. minutt, da Mike Jensen sørget for en fortjent 1-0-ledelse. Dansken fikk ballen etter flott RBK-spill inne i boksen og satte den inn ved nærmeste stolpe.

TIL svarte imidlertid bare åtte minutter etterpå, da Magnus Andersen satte inn 1-1-scoringen. 

29-åringen fikk ballen av tidligere RBK-spiller Morten Moldskred, og løp seg fri inne i feltet. Andersen kom alene med keeper og satte ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

Rosenborg topper som nevnt fremdeles Tippeligaen, og innehar tabelltoppen tre poeng foran Stabæk.

Tromsø er på sin side ikke tabelljumbo, men innehar 15. plassen kun på bedre målforskjell enn nåværende jumbo Sandefjord.