Matchvinner Grindheim fikk stryk av Rekdal

– Han var den dårligste spilleren på banen, sier Vålerenga-treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

Viking - Vålerenga 3-4:

Vålerenga fortsetter seiersmarsjen i Tippeligaen etter en heseblesende 4-3-seier borte over Viking søndag kveld.

Avgjørelsen falt ikke før fire minutter på overtid, da Christian Grindheim bredsidet inn seiersmålet.

Gleden var tydelig både ute blant Vålerenga-spillerne og på benken, ettersom Oslo-laget var svært nær å rote det hele vekk.

Vålerenga ledet nemlig 3-0 etter en gnistrende 1. omgang, men slurvet vekk ledelsen etter pause og så ut til å måtte reise hjem uten poeng i det hele tatt. Viking rullet nemlig opp den ene sjansen etter den andre og var nærmere både 4-3 og 5-3 enn Vålerenga var et seiersmål.

Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Deilig, men utfortjent

VIF-helt Grindheim innrømmer derfor glatt at de tre poengene var heldige.

– Dette var deilig, men vi ble kjørt rundt i 2. omgang. Det var litt ufortjent at vi fikk 4-3-målet, sier han til C More. 

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. I 1. omgang var vi meget gode, men jeg vet ikke hva vi gjorde i 2. omgang. Det virket som vi skulle «parkere bussen» og da er vi alltid dårlige. 1. omgangen var god, men i 2. omgangen var rævva, sier Grindheim.

Og spesielt Grindheims prestasjoner etter hvilen fikk strykkarakter av Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. 

– Matchvinneren vår var kanskje den dårligste spilleren på banen i 2. omgang. Han gjorde stort sett alt feil etter pause. Men dette viser hvordan fotballen er. Plutselig så fikk han et rent treff på ballen og satte inn seiersmålet, sier Rekdal syrlig til TV 2.

Grindheim svarte på kritikken med et bredt glis.

– Det driter jeg egentlig i, så lenge jeg scoret. Hvis han mener jeg var så dårlig, så burde han ha tatt meg av banen. Men han vet at jeg er en liten målsnik, sier Grindheim til TV 2.

Rekdal hadde ellers en todelt følelse etter kampslutt.

– Det er en blandet følelse. Jeg er veldig skuffet over det vi ender opp i, men er selvfølgelig veldig glad for tre poeng, sier han.

– Da det ble 3-3 så klarte vi å flytte opp laget og jaget etter scoring i større grad enn vi gjorde på 1-3 og 2-3. Vi ville vinne. Det skal gutta ha. Den skryten fortjener gutta. Men vi må bli bedre og være mer stabile. Vi må ha lengre bedre perioder. Tre av borteseirene våre har kommet innenfor de siste tre-fire minuttene. Det er en fantastisk egenskap, men hvis vi skal ta medalje må vi bli mer stabile, sier Rekdal.

Zahid-show i 1. omgang

Vålerenga tok tidlig kommandoen i Jåttavågen og tok ledelsen allerede etter seks minutters spill.

VIF fosset fremover og Christian Grindheim fant Ghayas Zahid med en nydelig pasning på skrå vinkel til mål. Unggutten var alene med Viking-keeper Iven Austbø, men satte likevel ballen i mål.

Samme Zahid var på farten igjen i det 24. minutt, da han snappet ballen fra Indridi Sigursson og spilte vegg med Daniel Fredheim Holm. 20-åringen ble nok en gang spilt fri alene med Austbø, og nok en gang var Zahid iskald og sendte ballen i mål.

Like før pause satt kveldens tredje for Vålerenga. Fredheim Holm var igjen pasningslegger, men denne gangen var det Deshorn Brown som var mottaker og jamaicaneren satte inn 3-0 i det nærmeste hjørnet.

Sekunder før hvilen fikk likevel Viking tent håpet, da Veton Berisha headet inn reduseringen på nydelig vis. 

Berisha tente Viking

Den scoringen var åpenbart svært viktig for siddisene, for det var et helt annet Viking-lag som entret gresset i 2. omgang.

Viking presset på fra start for ytterligere en redusering, og var svært nær ved Suleiman Abdullahi tidlig i omgangen.

Scoring ble det først i det 69. minutt, da Yann-Erik de Lanlay forserte fremover og trillet ballen til Jón Dadi Bödvarsson. Islendingen fikk god tid til å sikte og satte ballen rett i kassa.

Viking var likevel sultne på mer og fortsatte å sette Vålerenga under press. Lønnen kom åtte minutter før slutt da Veton Berisha satte inn den forløsende utligningen.

André Danielsen la inn en corner og Berisha headet ballen kontrollert inn i må.

Men som nevnt var det Vålerenga som kunne le sist, takket være Grindheims seiersmål på overtid.

Seieren er Vålerengas fjerde strake i Tippeligaen, men Viking gikk på sitt første tap på seks kamper.