Diomande feiret landslagsuttaket med kunstscoring

Adama Diomande ble matchvinner da Stabæk vant mot Sarpsborg 08. 

Sarpsborg 08 - Stabæk 0-1 
Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

Torsdag ble Adama Diomande tatt ut på landslaget. Søndag feiret spissen uttaket med å score sitt niende mål på elleve kamper da Stabæk vant 1-0 borte mot Sarpsborg 08.

– Det føles godt. Det er deilig å få med seg et mål og en seier her, sier Diomande til CMore etter kampen. 

Fikk skryt av sjefen
Etterpå vanket det skryt fra Stabæk-trener Bob Bradley. 

– Han er virkelig god for tiden. Han jobber knallhardt hver kamp og det er deilig å se at han scorer mål. Det hører med til jobben han legger ned, sier han.  

Stabæk på 2. plass
Seieren førte Stabæk opp på andreplass på tabellen med 23 poeng, samme poengsum som VIF.     

–  Andre omgang var mye bedre. Som jeg sa i pausen var ikke førsteomgangen representativt for måten vi spillere vi spiller fotball på. Vi var mye hvassere, mer på hugget og det var en fin scoring av Dio, sier Bradley til CMore etter kampen.

Sarpsborg 08 gikk på sitt andre strake hjemmetap og ligger på sjuendeplass på tabellen med 16 poeng.

Målløst til pause
Stabæk kom best i gang i første omgang, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. Hjemmelaget var best i siste halvdel av omgangen, men ingen av lagene klarte å score og dermed stod det 0-0 til pause i den sterke vinden på Sarpsborg stadion.

Cole Grossman skapte Stabæks største sjanse, mens Amin Askar og Liridon Kalludra var nærmest for Sarpsborg 08.

Stabæk-trener Bob Bradley var ikke fornøyd med lagets prestasjoner før pause. 

– Vi var trege med ballen. Førsteomgangen er ikke representativt for måten vi pleier å spille fotball på, sa han til CMore i pausen.  

Nydelig Diomande-scoring
Hjemmelaget var farlig frempå ved nevnte Kalludra i starten av andre omgang, men svensken klarte ikke å overliste Mande Sayouba i Stabæk-målet.

Etter hvert trykket bortelaget litt mer på og etter 68 minutter viste Stabæk hvorfor de har tatt så mange poeng så langt denne sesongen.

Adama Diomande fikk en fin pasning på venstrekanten fra Giorgi Gorozia, Heieren Hansen bommet på klareringsforsøket og Diomande fosset inn i feltet.

Fra skrått hold satte han ballen inn i lengste hjørne og opp i nettaket. En nydelig scoring fra mannen som denne uken ble tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan. 

Begge lag hadde sine sjanser etter scoringen,  men ingen av lagene maktet å sette inn kampens andre mål. Dermed endte det med tre poeng til Stabæk.