Godsets nye trener med drømmestart

Strømsgodset vant 2-0 mot Lillestrøm. 

Strømsgodset - Lillestrøm 2-0

Dermed fikk Bjørn Petter Ingebretsen en drømmestart på jobben som Godset-trener etter at han overtok for avgåtte David Nielsen. 

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

– Må øve på forsvarsspillet
– Det var deilig å vinne.  Vi sitter med hjertet i halsen en lang periode her, men klarte til slutt å få mål nummer to, sier en lettet Godset-trener til CMore etter kampen.  

Scoringer av Gustav Wikheim  og Iver Fossum sørget for tre poeng til hjemmelaget, som nå klatret til niendeplass på tabellen med 15 poeng. 

– Jeg synes vi gjør det vi skal. Vi er mer direkte enn vi har vært tidligere i år. Hvertfall i starten får vi brukt kantene, særlig høyre. Det er forsvarsspillet vi må trene på. Og det snakket vi om pausen. At vi må få fart på beina, sier Ingebretsen.  

LSK-treneren: – Vi virket tunge
For Lillestrøm sin del ble det tap etter en god periode med tre strake seire.  

– Jeg synes Godset var best i første. Andreomgangen begynner litt dårlig. De scorer etter noen minutter. Vi kom tilbake og vi fikk noen muligheter til å score, men det gikk ikke helt. Vi tapte fordi Godset var bedre enn oss i dag. Vi var tyngre og trøttere i dag enn det vi har vært de siste kampene, sier LSK-trener Runar Kristinsson til CMore etter kampen. 

Jevnt og tett før pause
Det var en jevnspilt førsteomgang på Marienlyst, uten at noen av lagene klarte å spille seg til de helt store mulighetene. 

Omgangens aller største sjanse hadde Strømsgodsets Øyvind Storflor da han smalt et frispark i krysset og ut. 

Lillestrøms trener, Runar Kristinsson, ble tvunget til å gjøre to endringer etter at han fikk skader på Johan Andersson og Frode Kippe etter henholdsvis 11 minutter og 31 minutter.  

– Kampen ble sånn som vi trodde. Godset kom til å styre og trille ball. Jeg føler vi har god kontroll, med unntak av på frisparket til Storflor. Men selvfølgelig, når vi må gjøre to bytter såpass tidlig ødelegger det litt av rytmen, sier vikariende LSK-kaptein Bjørn Helge Riise til CMore i pausen 

Wikheim og Fossum sikret seier
Andreomgangen var bare noen minutter gammel da Martin Ovenstad sendte en lang ball over forsvaret til LSK. Der kom Gustav Wikheim løpende. Alene med Arnold Origi gjorde vingen ingen feil og sendte hjemmelaget opp i ledelsen.  

 Lillestrøm fikk noen sjanser til å redusere ved Jørgen Kolstad, Erling Knudtzon og Imoh Fred Friday, men ingen av dem klarte å overliste Espen Bugge Pettersen i Godset-målet. I tillegg plukket Bonke Innocent med seg to gule kort syv minutter før slutt. Dermed måtte LSK avslutte med ti mann. 

Bare noen minutter senere økte hjemmelaget til 2-0 ved Iver Fossum. Målscorer Wikheim la en fin pasning til Fossum, som dunket ballen i nettaket. Det var 18-åringens fjerde mål for sesongen og han er nå Godsets toppscorer.

Martin Ødegaard var på plass på Marienlyst og så sine tidligere lagkamerater vinne. Han mottok blomster og ble intervjuet i av Jostein Flo i pausen.