I BEDRE FORM: Alexander Søderlund håper på å kunne bite seg fast i landslagstroppen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I BEDRE FORM: Alexander Søderlund håper på å kunne bite seg fast i landslagstroppen.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Søderlund: – Norge har ikke vært i nærheten spissmessig de siste årene

Alexander Søderlund håper at han kan bidra til å løse Per-Mathias Høgmos spissproblem.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborgs toppscorer Alexander Søderlund var blant Per Mathias Høgmos utvalgte da landslagssjefen tok ut troppen til landskampene mot Sverige 8. juni og Aserbajdsjan 12. juni.

Norge har slitt med å score mål de siste årene.

– Lenge siden jeg har følt meg så god
Det håper Alexander Søderlund han kan gjøre noe med.

– Ja, det er lenge siden jeg har følt meg så god. Forrige gang jeg var i troppen var jeg ikke i form. Jeg hadde kanskje spilt to kamper, og kommet inn i én som innbytter i forkant. Nå er jeg i form og håper at jeg kan løpe, krige og bidra med det jeg er god på, sier Søderlund til TV 2 Sporten.

Før han understreker følgende:

– Men Norge har andre gode spisser, så det er selvsagt ikke bare opp til meg.

– Ikke vært i nærheten spissmessig
RBK-spissen innrømmer at Norge ikke har vært gode nok foran mål de siste årene.

– Vi har ikke hatt nok spisser som har spilt regelmessig i de gode ligaene. Norge har ikke vært i nærheten spissmessig de siste årene, sier Søderlund, som håper at han bite seg til en fast plass i landslagstroppen fremover.

– Hvis jeg holder meg skadefri så håper jeg det. Men jeg har mye å gå på, og vil bli bedre utover i sesongen. Jeg har veldig lyst til å ta opp hansken og gjøre en god jobb for Norge, fastslår han.