MÅ SVARE FOR SEG: FIFA-president Sepp  Blatter må svare på spørsmål fra Politiet i Sveits. (Ennio Leanza/Keystone via AP)
MÅ SVARE FOR SEG: FIFA-president Sepp Blatter må svare på spørsmål fra Politiet i Sveits. (Ennio Leanza/Keystone via AP)

Sepp Blatter innkalt til politiavhør

FIFA-presidenten må svare for seg etter korrupsjonsskandalen.

FIFAs gjenvalgte Sepp Blatter vil bli avhørt av sveitsisk politi i forbindelse med tildelingen av VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Sveitsiske myndigheter ønsker å prate med Blatter og resten av medlemmene i den mektige eksekutivkomiteen i FIFA som et ledd i etterforskningen av korrupsjonsskandalen som har rammet fotballorganisasjonen.

Blatter, som slo Prince Ali bin al-Hussein fra Jordan i president-valget fredag, er en av ti FIFA-ledere sveitsiske myndigheter har innkalt til avhør, melder The Sunday Times.

Skal bidra med informasjon
79 år gamle Blatter er først og fremst innkalt i politiavhør med status som « en person som bidrar med informasjon».

Det er ikke kjent når avhøret av den mektige fotballpresidenten vil finne sted.

Den engelske prins William sier at han håper sponsorene kan legge press på FIFA for å få til nødvendige endringer.

32-åringen var en skuffet mann da han så sitt favorittlag Aston Villa tape hele 0-4 for Arsenal i FA-cupfinalen lørdag.

Før kampen ble William spurt om hva han tenker om de siste dagers hendelser i FIFA.

– Må vise fair play
– FIFA må vise at det kan utøve fair play, og at de kan sette de sportslige interessene først. Det er en stor avstand mellom hva som blir gjort og hvordan andre oppfatter fair play. Det er på tide å rydde opp, det har lenge vært snakk om korrupsjon rundt den internasjonale fotballen, svarte han.

William er president i det engelske fotballforbundet (FA). Han oppfordrer sponsorer og samarbeidspartnere til å sette press på den gjenvalgte FIFA-presidenten Sepp Blatter.

– De som samarbeider med FIFA, som sponsorer og de kontinentale forbundene, må sørge for å presse på for reform. Det skylder de fansen. Jeg tviler ikke på at om FIFA klarer å få til endringer, så vil det sørge for å spre fotballen ytterligere, spesielt i utviklingsland, la han til.

(©NTB/TV 2 Sporten)