VELTET: Her er en av de to skadde syklistene kommet til bevissthet igjen etter sykkelvelen i Enebakk. FOTO: Privat (med tillatelse fra en av de involverte)
VELTET: Her er en av de to skadde syklistene kommet til bevissthet igjen etter sykkelvelen i Enebakk. FOTO: Privat (med tillatelse fra en av de involverte)

To syklister involvert i ulykke i Enebakk

Syklene hektet seg fast i hverandre og syklistene gikk i asfalten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To syklister ble skadet i en sykkelvelt på fylkesvei 154 i Enebakk i Akershus.

Politiet fikk melding om ulykken via AMK-sentralen klokken 12.17 søndag ettermiddag. 

Fraktet til sykehus

Ulykken skjedde i sydenden av Gjetsjøvannet da to av sykkelfølget på fire, hektet og gikk overende.

De to som gikk overende ble liggende bevisstløse etter ulykken. En ble raskt fraktet til sykehus i ambulanse, mens den andre fikk behandling på stedet før han ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

– Vi kjenner ikke tilstanden til de to, men begge var ved bevissthet igjen da politiet kom til stedet, sier operasjonsleder Marianne Coldevin-Kverme i Follo politidistrikt til TV 2.

Krasjet under måltid

Jan Ole Hansen er en av de fire syklistene som var tilstede under velten. 

– Vi lå i en gruppe, og så skulle man bytte mat mens vi kjørte. Dette er noe man ofte gjør under langturer. I det øyeblikket de to fremste skal bytte mat, krasjer de, forteller Hansen til TV 2. 

De fire syklistene var på treningstur i Enebakk. 

– Jeg lå bak og greide heldigvis å stoppe. Normalt greier man å ta seg for under en slik hekt, men i dette tilfellet landet begge syklistene på hodet, sier Hansen. 

De to som kom uskadet fra hendelsen, har foreløpig ikke fått vite noe om tilstanden til de to kameratene som ble skadet.