TWITTER-HÅN: Tidligere Liverpool-spiller Ryan Babel håner Benitez på sin offisielle Twitter-konto. Foto: Scanpix/Twitter.
TWITTER-HÅN: Tidligere Liverpool-spiller Ryan Babel håner Benitez på sin offisielle Twitter-konto. Foto: Scanpix/Twitter.

– Benitez vil gjøre Ronaldo til en strålende forsvarsspiller

Real Madrids visepresident bekrefter at Rafael Benitez blir klubbens nye hovedtrener. Ikke alle mener det er en god ansettelse.

Carlo Ancelotti fikk tidligere denne uken sparken som Real Madrid-trener etter to år i klubben.

55-åringen skal ha hatt stor støtte fra spillergruppen og fansen, og store deler av klubbens administrasjon, men det var altså ikke nok til å få fortsette som manager på Bernabeu.

Bekrefter at Benitez blir ny trener
Nå skal Real Madrid ha Ancelottis erstatter klar.

Real Madrids visepresident Eduardo Fernandez de Blas bekreftet i helgen at Rafael Benitez vil bli presentert som klubbens nye trener neste uke.

– Jeg kan fortelle dere én ting. Carlo Ancelotti er et fenomen. Vi er svært takknemlige overfor ham. Forrige uke var Ancelotti verdens beste trener, og for to år siden var José Mourinho. Neste uke vil Rafael Benitez bli presentert som verdens beste trener, sa Eduardo Fernandez de Blas på en veldedighetsmiddag i regi av Real Madrid, ifølge football-espana.net.

Og slo fast:

– Jeg gleder meg voldsomt og ser frem til 30. juli for å se hvordan verdens beste spillere kommer til å jobbe under en eksepsjonell trener, mente han.

– Trenervalget kan få Ronaldo til å be om klubbskifte
Dersom opplysningene til Real Madrids visepresident viser seg å stemme, og Benitez blir klubbens nye hovedtrener, kan det imidlertid føre til usikkerhet rundt fremtiden til superstjernen Cristiano Ronaldo.

Spanske aviser hevdet i helgen at Ronaldo for tiden er svært misfornøyd med sparkingen av Carlo Ancelotti.

Portugiseren, som bøttet inn hele 48 mål på 35 seriekamper denne sesongen, skal være svært lite interessert i å spille under Rafael Benitez ledelse.

Den Barcelona-baserte avisen Sport hevder at Ronaldo skal ha gitt beskjed til sin superagent Jorge Mendes om å finne en ny klubb om Benitez blir ansatt.

Både Mendes og Ronaldo selv skal være av den oppfatningen at Real Madrid er villig til å gå med på et salg, dersom målmaskinen selv krever et klubbskifte.

– Vil gjøre Ronaldo til en strålende forsvarsspiller
Ryan Babel, som spilte under Rafael Benitez i Liverpool, er blant dem som er svært kritiske til Real Madrids trenervalg.

– Benitez på vei til Real Madrid? Han vil gjøre Ronaldo til en strålende forsvarsspiller, skriver Babel på sin offisielle Twitter-konto, før han understreker følgende:

– Jeg sier ikke at Benitez er en dårlig manager. Taktisk er han en av de beste.

– Benitez litt for grå for Real Madrid
La Liga-ekspert Petter Veland er også blant dem som er usikker på om Benitez er rett valg for Real Madrid.

– Rafael Benitez passer ikke helt inn i Real Madrid. Benitez står for en fotball Real Madrid ikke ønsker, og så er han relativt grå sammenlignet med for eksempel Jürgen Klopp, sa Veland til TV 2 Sporten forrige uke.